KARAGÖL ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ KURUM ÖNÜNE “HIZ KESİCİ KASİS” İSTİYOR...

KARAGÖL ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ KURUM ÖNÜNE “HIZ KESİCİ KASİS” İSTİYOR...

Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, kurum önüne “hız kesici kasis” istiyor.

 Şuayip YAMAN

 

Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Büşra Kadak, Okul önüne “Hız Kesici Tümsek” konulması amacıyla Çubuk Belediyesi Başkanlığına 10.08.2018 tarihinde; “Kurum olarak zihinsel engelli bireylere “Özel Eğitim Dersleri” vermekteyiz” diyerek. İlçe Belediye Başkanlığına bir dilekçe verdik.

 

Dilekçede ;

 

Kurum yolu güzergâhında hiçbir hız kesici tümsek olmadığı için arabalar çok süratli geçiyor. Özel Eğitim olarak gerekli önlemleri almamıza rağmen öğrencilerimizin zihinsel engel durumundan dolayı ders çıkışında ani bir şekilde yola koşma tehlikesini ortadan kaldırmak, can kaybını önlemek için Cumhuriyet Mahallesi Şehit Ali Çakır Caddesi üzerinde bulunan, Karagöl Özel Eğitim Merkezi önüne en az 3 (üç) tane Hız kesici Tümsek’e ihtiyaç var. Bu mağduriyetimizin giderilmesi için gereğinin yapılmasını talebimiz yer alıyordu.

 

Çubuk Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü 15.08.2018 tarih ve 23444 sayılı cevabi yazısında, “Cumhuriyet Mahallesi Şehit Ali Çakır caddesi üzerinde bulunan Karagöl Özel Eğitim merkezi önüne, yaşanması muhtemel olumsuzlukların ve trafik kazalarının önlenmesi amacı ile araçların yavaş ve belirlenen hız limitlerinde seyretmesi için hız kesici kasis yapılması Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Dairesi Başkanlığından talep edildiğini ifade eden bir cevap verdi.

 

Ama 120 fiziki engelli ile birlikte 70 zihinsel engellinin rehabilite edildiği Özel Çubuk Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi önünde yapılan herhangi bir “hız kesici kasis” çalışmasına henüz başlanmadı.

 

Merkezimizin önündeki Şehit Ali Çakır Caddesi’nde araç trafiği hala son sürat devam ediyor. Yetkililerin bu soruna bir an önce bir çözüm bulmasını umuyoruz, mağduriyetimizi gidermesini bekliyoruz. Diyerek şikâyet ve sitemlerini dile getirdi.

 

Büyükşehir Belediyesi Başkent okullarının önlerinde çalışmalar yaptı...

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, okul önlerinde trafik akışının yavaşlatılarak, yaya güvenliğinin sağlanması amacıyla 170 noktada daha hız kesici kasis yaptı. (Kasım 2016)

 

Ayrıca trafik yoğunluğu ve akışına göre belirlenen 20 okulun önüne, yaya butonlu sinyalizasyon sistemi kuruldu.

 

Büyükşehir Belediyesi, yaya güvenliğinin en üst seviyede tutulması amacıyla bu yıl okul önlerinde belirlenen 170 noktada hız kesici kasis yaptı, 20 okulun önüne de “yaya butonlu sinyalizasyon sistemi” kurdu. 


Başkent’te daha rahat trafik akışı sağlanması, güvenli ve keyifli bir sürüş keyfi yaşanması için çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, yaya güvenliği için de tüm önlemleri almaya devam ediyor.


Gerek sinyalizasyon, gerekse kasis uygulaması yapılan tüm yaya geçidi noktalarında, gerekli görülen trafik işaret ve levhalarıyla ilgili önlemleri alan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, diğer çalışmalarını da tüm hızıyla sürdürüyor. Şöyle ki;
 

-Kasis ve Yaya Butonlu Sinyalize...

 

Bu yıl trafik yoğunluğu ve akışına göre ihtiyaç duyulduğu belirlenen okullarda 170 noktaya, gece görüşüne uygun reflektör bantları bulunan hız kesici kasislerden yerleştirdiklerini belirten Ankara Ulaşım Daire Başkanı Mümtaz Durlanık, “İhtiyaç duyulan yerlerin tespiti halinde, yeni hız kesici kasis montaj çalışmalarımız devam edecek” dedi. 
 

Uygulamanın hastane önlerinde de sürdürüldüğünü belirten Durlanık, aynı şekilde uygunluğu tespit edilen 20 okulun önüne de “yaya butonlu sinyalize sistemi” kurulduğunu kaydetti.

 

-Sürücülere uyarı...


Yollarda sürücülerin de hız limitlerine uygun seyretmeleri, trafik işaretleri ve sinyalizasyon sistemlerine uymaları halinde, bölgede yer alan hassas yol kullanıcılarının güvenliğinin de maksimum düzeyde sağlanacağını ifade eden Mümtaz Durlanık, yayalar kadar sürücülerin de bu konuda dikkatli olması gerektiğini hatırlatarak, “Sürücülerimizin, sadece hastane ve okul önlerinde değil, her zaman dikkatli bir sürüş yapmalarını istiyor, asıl uyarı ve sınırlamanın, kişinin kendisinde olduğunu hatırlatıyoruz” uyarısında bulundu.

 

Büyükşehir Belediyesi, yaya güvenliğinin en üst seviyede tutulması amacıyla bu yıl okul önlerinde belirlenen 417 noktada “hız kesici kasis” yaptı. Yapılan çalışmalar doğrultusunda ayrıca 14 okulun önüne “yaya butonlu sinyalizasyon sistemi” kuruldu.

 

Başkent’te daha rahat trafik akışı sağlanması, güvenli ve keyifli bir sürüş keyfi yaşanması için çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, yaya güvenliği için de tüm önlemleri almaya devam ediyor.

 

Gerek sinyalizasyon, gerekse kasis uygulaması yapılan tüm yaya geçidi noktalarında, gerekli görülen trafik işaret ve levhalarıyla ilgili önlemleri alan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, diğer çalışmalarını da tüm hızıyla sürdürüyor.

 

Karabük’te okul önlerine hız kesici kasisler...

 

 Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik ekipleri tarafından il genelinde okul önlerine yeni hız kesici kasisler ve yeni trafik işaretlemeleri yerleştirilmesine başlandı. Trafik akışının yoğun olduğu bölgelerde yer alan, okul önlerine konulacak hız kesicilerle öğrencilerin okul giriş ve çıkışlarında güvenliğinin sağlanması hedefleniyor.

 

Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik ekipleri tarafından okul önlerine araçlara zarar vermeyen kauçuk malzemeden yapıldığı belirtildi.

 

Öğrencilerin okul önlerinde trafik sorunu yaşamamaları için bu çalışmaların yapıldığını ifade eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Trafik yetkilileri ile koordinasyon içerisinde hız kesici engel bulunmayan yaya ve okul geçitlerine hız kesici kasis dediğimiz engeller yapılmaya başlanmıştır. Trafik akışını rahatlatmak ve öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde giriş çıkışlarını sağlamak, bununla birlikte olabilecek trafik kazalarının da önüne geçmek amacıyla gerekli çalışmalar devam ediyoruz” dedi.

Başkentte her yöne trafik levhası...

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç bulunan 100’e yakın noktaya yeni yön levhaları montajına başladı. Eskiyen levhaları da yenileriyle değiştiriyor.

 

Ulaşım Daire Başkanı Durlanık: “Ankara’da yönümüzü bulamıyoruz” şikâyetiyle karşılaşmamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

 

Hani ‘Ankara’da ne varsa Çubuk’ta da o olacak’tı?

 

Oylar Çubuk’tan gidiyor. Bir başka ifade ile yetki ve mevkii Çubuk’tan alınıyor; Tüm hizmetler Başkent’in elitlerine yapılıyor. Gözümüz yok ama biraz da Çubuk’a hizmet gönderin...

 

Çubuk’ta Başkent’in bir ilçesi bu hizmetler neden ilçemize de uğramaz. Veya bazıları en son uğrar/gelir.

 

Hani ‘Ankara’da ne varsa, Çubuk’ta da o olacak’tı. (Gökçek’in Atatürk Parkı önündeki 24 Temmuz 2004 teşekkür konuşması)

 

İlçede trafik yoğunluğunun olduğu; Okul, cami ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının önüne “hız kesici kasis”,

 

Ve yine okulların önüne “yaya butonlu sinyalizasyon sistemi” kurulması gerekir. Ve de elzemdir / vazgeçilmezdir... 

dscn2335-vert.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.