Kapusuz;Sokak Kavgası Çıkarmak İstiyorlar

Kapusuz;Sokak Kavgası Çıkarmak İstiyorlar

Çubuk'ta, Özel Çağdaş Tıp Merkezi'nin açılışına katılan Kapusuz, açılış öncesinde AA muhbirine yaptığı açıklamada, üniversite olaylarının geçmişte yaşandığını ve o dönemlerde çok üzücü olaylara şahit olduklarını ifade etti.

 
Geçmişte üniversitelerde çok üzücü olaylara şahit olduklarını ve yaşadıklarını kaydeden Kapusuz, 'O karanlık günlerin, sıkıcı günlerin tekrar yaşanmamasını herkes temenni ediyor. 1980 ihtilalinde ve öncesinde yaşanan o günleri belki gençlerimiz bilmez ama bizlerin yaşlarında olanlar ve o dönemde okuyanlar çok iyi bilir. 5 bin gencecik yavrumuzu o üniversite olaylarında sağ-sol kavgalarında kaybettik. Olaylarda ne sağcılar kazandı ne de solcular kazandı ama kaybeden anneler, babalar, millet ve ülkemiz oldu. Bizim bu kayıplara tahammülümüz yok ve geri dönüşüne de asla izin vermeyiz' diye konuştu.

2007 seçimleri öncesinde düzenlenen Cumhuriyet mitinglerini anımsatan Kapusuz, şöyle devam etti:

'Birileri Cumhuriyet mitinglerini koordine ediyorlardı. Şimdi seçimler yaklaşırken bazı kesimler, özerklikten, iki dilden, iki bayraktan bahsediyor. Bazı kesimler de sokağı ısındırmak için öğrencilerimizin heyecanını, bazı duyarlılıklarını öne çıkartarak sokak kavgası çıkartmak istiyorlar. Bunu, milletimiz, takip edecektir. Bu konuda birileri, gizli yaklaşım içerisinde ise hukuk devletinde yöneticilerimiz ve özellikle güvenlik güçlerimiz, yanlışlıklara, geçmişteki hatalara düşmemek için gerekli tedbiri alacaktır. Bu konuda herhangi bir zafiyet söz konusu olmayacaktır. Elbette demokratik hakların kullanılması konusunda kimseye bir şey demeyiz ama kural dışı kullanımlara izin vermeyiz.'

Daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ile diğer davetliler, Özel Çağdaş Tıp Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.