Kaliteli ve Sağlıklı Et Sadece Eser Kasaptan Alınır

Kaliteli ve Sağlıklı Et Sadece Eser Kasaptan Alınır

Yılların Kasabı Eser Kasap ve Mandıranın sahibi Hüseyin Eser, Aydos, Ay Kayası, Yıldırım Evci, Alveren gibi yaylalarda keklikler içerisinde özel olarak beslenen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların etlerini müşterilerinin beğenisine sunuyor.

Yılların Kasabı Eser Kasap ve Mandıranın sahibi Hüseyin Eser, Aydos, Ay Kayası, Yıldırım Evci, Alveren gibi yaylalarda keklikler içerisinde özel olarak beslenen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların etlerini müşterilerinin beğenisine sunuyor.

 Dana ve Kuzu etinde hem lezzet yönünden hem de kalite yönünden iddialı olan Eser Kasap, hem toptan hem de perakende satış yapıyor.

Etin hem güvenilir hem de kaliteli et satıldığına inanılan kasaptan alınmasına işaret eden Eser, kesim yaptıkları hayvanların hepsinin doğal olarak yaylalarda ve köylerde yetiştirilen hayvanlar olduğunu söyledi.

Eser, “Hem lezzetli et yemek isteyen duyarlı ve bilinçli vatandaşlara et ve kıyma satışı yapıyoruz hem de usta aşçıları sahibi olduğu ve çalıştığı restoranların mönülerine et veriyoruz. Ayrıca usta aşçılara et danışmanlığı yaparak önerilerde bulunuyoruz. En çok dana pirzola, dana antrikot, dana bonfile, dana kuşbaşı, kemikli homaça eti ve dana kıyma satışı yapıyoruz.  Dana etinin yanında kuzu etlerimiz de meşhurdur. İlçenin yanı sıra Ankara’dan  özel sipariş alıyoruz. Öyle et satışa sunuyoruz ki etin yanında kekik hediye etmemize gerek kalmıyor. Etlerimiz zaten kekik kokuyor” dedi.

Et üretimi için önce sağlıklı hayvanın olması, sonra uygun(temiz, çalışan sağlıklı personele, çevreye zarar vermeyen, amacına uygun aletlerle donatılmış) mekanın olması gerektiğini vurgulayan Eser, “Kesim öncesi veya sırasında hastalıklı olduğu tespit edilen hayvan etleri için kanun ve yönetmeliklerle de belirtilmiş tedbirler dikkate alınarak işlem yapılmalıdır. Örneğin Yanıkara, Şarbon, Sığır vebası, Yaygın Tüberküloz, Yaygın sistiserk, Bariz kaşeksi, Görünüş itibariyle fena manzara ve kokulu etler, Patolojik sarılıklı, Agoni halinde kesilmiş oldukları kesin tespit edilen hayvan gövdelerinin sakatatlarıyla birlikte imhası gerekir” diye bilgi verdi.

Et hakkında bilinmesi gerekenler hakkında da bilgi veren Eser, sığır gövde etinden Bonfile, Kontrfile, Tranç, Kuşbaşı, Nuar, Kontrnuar, Yumurta, İncik, Kıyma, Sokum, Puli gibi değişik adlar altında et çeşitleri elde edilebileceğini kaydetti.

Kuzunun gövde etlerinden elde edilebilecek et çeşitlerine de değinen Eser, Pirzola, Şiş, Kuşbaşı, Kıyma ve Haşlamalık gibi değişik adlar altında et çeşitleri elde edileceğini ifade etti.

Eser, sığır gövde eti çeşitlerini de şöyle sıraladı:

“a-Bonfile: Büyükbaş hayvanlardan karın içinde böbrek yatağından belin iki yanında uzanan kaslardan oluşan iç yağlardan ve iç organ bağlantılarından ayırılmış gevrek yapıdaki ettir.

b-Kontrfile: Büyükbaş hayvanlardan belin üst kısmında boydan boya sakrum kemiğine kadar uzanan ve omurlara yapışık olan kaslardan elde edilen yağlardan arındırılmış ettir.

c-Antrikot: Büyükbaş hayvanlarda göğüs omurları üzerinden boyuna doğru uzanan ettir.

d-Sokum: Büyükbaş hayvanların but kısmının üst tarafından elde edilen ettir.

e-Tranç: Büyükbaş hayvanların but kısmının iç yüzünde, üstte çanak kemiğinden(pelvis,leğen kemiği), altta diz eklemine kadar uzanan ettir.f-Nuar: Büyükbaş hayvanların but kısmında diz ekleminin iç kısmından kalça ekleminin dışına doğru uzayan ettir.

f-Kontrnuar: Budun dış kısmından elde edilen yağsız ettir.

g-Yumurta: Büyükbaş hayvanların but kısmında diz ekleminin iç kısmından kalça eklemine doğru uzanan yumurta şeklindeki ettir.

ı-Puli:: Aşil Tendosunun devamında inciğin üzerinde bulunan ettir.

j-İncik: pulinin altındaki ettir.

Yumurta ve Sokum un arasındaki fark, sokum un orta kısmında bulunan çizgi halindeki yağ tabakasıdır.

Kontrfile ve Antrikot arasındaki fark, Antrikot un ortasından alınan kesitte sanki iki ayrı kastan oluşmuş gibi görünmesi olup, ayrıca Antrikot üzerindeki yağ katmanları belirgin bir şekilde dikkati çekmektedir.”

ESER KASAP VE MANDIRA

Hüseyin Eser

Cumhuriyet Mah.Çarşı içi 2,Sok No:11/B Çubuk/Ankara

0533 365 13 33 - 0536 853 93 40

E-Mail   huseyineser@hotmail.com

eser-ticaret-tile_toplu.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum