Kahramanmaraşlılar Karagöl’de Buluştu

Kahramanmaraşlılar Karagöl’de Buluştu

Ankara ve çevresinde yaşayan Kahramanmaraşlılar 1. Karagöl Yayla Şenliklerinde bir araya geldi.

Kahramanmaraş Eğitim Vakfı ile Kahramanmaraş ve İlçeleri Kültür Derneği (MAR-DER) tarafından düzenlenen şenliğe, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk Kaymakamlığı ve Çubuk Belediyesi de destek verdi.

Ankara'nın yanı sıra çevre illerden gelen Kahramanmaraşlılar da katıldı şenlikte, aileler bir taraftan piknik yaparken, bir taraftan da doyasıya eğlendi.

Yaklaşık yüzlerce kişinin katıldığı şenlikte misafirlere et döner, turşu, ayran, elma ve Kahramanmaraş’ın meşhur dondurması ikram edildi. Büyükşehir Belediyesi ve Çubuk Belediyesi de pamuk şeker, patlamış mısır ve çay ikramı yaptı.

Kahramanmaraş ve İlçeleri Kültür Derneği Başkanı Abdurrahman Köroğlu, Ankara’da yaşayan Kahramanmaraşlı hemşerilerini buluşturmak için şenliği düzenlediklerini söyledi. Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ın ev sahipliğinde şenliği Karagöl’de düzenlediklerini kaydeden Köroğlu, “Çubuk Karagöl’de güzel bir piknik yaptık. Piknikte hemşerilerimize döner, ayran, meyve, dondurma ikramında bulunduk. Güzel bir gün oldu, bütün hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ın Orta Asya’dan gelen Türklerin Anadolu’ya giriş güzergahında olduğunu hatırlatan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, “Diriliş Ertuğrul dizisini izleyenler hep bilirler. Horasan’dan Orta Asya’dan geçen bütün yollar Van Gölü kenarından, Ahlat’tan, Kahramanmaraş’tan, Konya’dan Malatya’dan Anadolu’nun içlerine yayılmıştır. Bizim de geçmişimizde atalarımız bu yolu izlemişler. Dolayısıyla Sayın Kaymakamımız da buraya tayin olduktan sonra bu Maraş ilgili muhabbetlerimiz daha çok arttı. Şuanda sizleri burada misafir etmekten dolayı kendimi son derece mutlu hissediyorum. Bundan sonra Ankara’da oturan Maraşlılar olarak burayı eviniz olarak bilin ve sizleri her zaman misafir etmekten büyük bir şeref duyacağız” diye konuştu.

Kendisinin de Kahramanmaraşlı olduğunu anlatan Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Karagöl’ün Ankara’ya en yakın Karadeniz bitki örtüsünü ve Karadeniz havasını yansıtan doğa harikası yer olduğunu aktardı. Dört yıldır hep Kahramanmaraşlıları Karagöl’de buluşturmak istediğini ifade eden Şahin, ’’Her Karagöl’e gelişimde Kahramanmaraşlı hemşerilerimizi burada bir ağırlamayı hayal etmiştim. Sağ olsunlar vakıf başkanımız, dernek başkanlarımız bizim bu hayalimize ve teklifimize olumlu yanıt verdiler. Karagöl’de sizlerle birlikte burada 1’inci Kahramanmaraşlılar buluşmasını gerçekleştiriyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından davetliler Karagölü’ü gezerek güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

maraslilar01.jpgmaraslilar02.jpgmaraslilar03.jpgmaraslilar04.jpgmaraslilar06.jpgmaraslilar07.jpgmaraslilar08.jpgmaraslilar09.jpgmaraslilar10.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.