İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. Yılı kutlandı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. Yılı kutlandı

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Yunus Emre Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa Kaymakam Adem Keleş, Belediye Başkanı Baki Demirbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ile siyasi partilerin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla balyan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yunus Emre Anadolu öğretmenlerinden Fatma Şenbaşlar yaptı. 
Müzik öğretmeni Kağan Altınalan’ın öğrencilerle birlikte hazırladığı ‘Akif İstiklal Marşı'nı Yazıyor’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Öğrencilerden oluşan koro Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden bestelenen parçaları seslendirirdi. Mehmet Akif Ersoy konulu gazetelerin dağıtıldığı, şiirlerinin okunduğu programda, Ersoy’un hayatı slayt eşliğinde anlatıldı.  
İlçe genelinde yapılan İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında birinci olan Yavuz Selim Ortaokulu öğrencisi Mehmet Enes Göktaş ise İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okudu. 
İlçede düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Keleş ve Başkan Demirbaş tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.