İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92 Yılı Kutlandı

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92 Yılı Kutlandı

Çubuk’ta İstiklal Marşı'nın TBMM'de ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 92. yıl dönümünü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

 

 Çubuk Yunus Emre Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, İlçe Jandarma Komutanı Murat Tiryaki, Ak Parti İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, CHP İlçe Başkanı Vural Çokcan, Belediye Meclis Üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, İlçe Müftüsü Bilal Kara, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

11.20130313114127.jpg

                Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, büyük şairin hayatıyla ilgili slayt gösterisi ile başladı.

12.20130313114106.jpg

                Programı gerçekleştiren Yunus Emre Anadolu Lisesi yönetimini ve programda görev yapan öğrencileri tebrik ettiğini söyleyen Çubuk Kaymakamı Şahin, çocukların ve öğretmenlerin Mehmet Akif Ersoy’u anlayarak programa hazırlanmış olduğunu görmekten çok mutlu olduğunu belirtti.

’’Memleketimizin gençleri, memleketimizin evlatları olaraktan burada, onun şiirlerini adeta yaşayaraktan ifade ettiler. Eğer bizim insanımız, bizim evlatlarımız yaşayaraktan değerlerine sahip çıkıyorsa, bu millette daha çok iş vardır demektir. Ben bu evlatlarımızı yetiştiren değerli öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. İstiklal Marşı şairimiz kendisine verilen ödülü almamıştır. Aslında burada çok önemli bir mesaj vardır. Bunu kesinlikle para için yapmamıştır. Ben soruyorum size Allah aşkına bu gün yediğinden şikayet etmeyen, maaşının yetmediğini söylemeyen kaç kişi vardır. Mehmet Akif Ersoy’un yaptığı, savaş sonrası ganimet almayan, ben bunu ganimet için yapmadım, Şehit olmak için yaptım diyen anlayışın aynısıdır. Mehmet Akif Ersoy bize Çanakkale ruhunu en iyi şekilde hem şiirleriyle hem de yaşantısıyla anlatmıştır. Bu gün gençlerimizde bu ruhu yaşayaraktan bir program düzenlemişlerdir’’ dedi.

                Daha sonra Çubuk Yunus Emre Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Faruk Işık günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

       Konuşmaların ardından Küfe Şiirinin canlandırılması, ‘İstiklal Marşı’ konulu oratoryonun sunulması ile devam eden programda, öğrencilerden Sezer Çakmak ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiirinin okunması, ‘Millet Böyle Diyordu’ konulu oratoryonun sunulması ile Mehmet Akif'in canlandırıldığı büyük şairin anılarıyla renklenen program İstiklal Marşı'nın yazılış hikayesinin anlatıldığı piyes duygu yüklü konuşmayla devam etti.

16.20130313114211.jpg

                İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında birinci olan Enes Emre Topçu, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okuyarak salondakileri duygulandırdı. 

                Program sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ konulu resim, şiir, kompozisyon ve İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

                Kompozisyon dalında Çubuk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Elif Kübra Altay, şiir dalında Çubuk Yunus Emre Lisesi öğrencilerinden Reyhan Memiş, resim dalında Çubuk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Seval Baltacı ve İstiklal Marşını Güzel Okuma dalında Bekir Yılmaz Ortaokulu öğrencilerinden Enes Emre Topçu birinci olurken, ödüllerini Kaymakam Şahin tarafından verildi.

14.20130313114311.jpg

13.20130313114332.jpg 

                Program bitiminde protokol üyeleri programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerle birde hatıra fotoğrafı çektirdi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum