İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif'i Anma Günü

İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif'i Anma Günü

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 91.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

  ‘12 Mart’ın tarihe altın harflerle yazılmış, eşsiz bir destanın adıdır’ diyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif'i anmak ve anlamanın bu nedenle çok önemli olduğunu vurgulayarak, mesajında şunlara yer verdi:

’’Kahraman Türk Milleti’nin hürriyet ve vatan tutkusunun en belirgin şekilde ifade edildiği İstiklal Marşımız, aziz Türk milletinin imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın simgesi, harap ve bitap düşmüş bir ülkenin yeniden doğuşunun habercisi olmuştur. Çünkü büyük Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşını kalemle yazmaktan ziyade, gönlüyle, kalbiyle yazmıştır. Bu nedenle destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklal Marşımız her daim aynı aşk ve heyecanla söylenmeye devam edecektir.’’

                İstiklal Marşı'nın tarihten silinmek istenen bir milletin Kurtuluş Savaşı'nı nasıl kazandığının belgesi olduğunun da altını çizen Başkan Özden, ’’İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı'nı ve o günkü ıstırapları bize iyi anlatan, halkın yüreğini dirilten, inanç ve azim veren tarihi bir belge niteliğindedir. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 91. yıldönümünü kutluyor, yazarı milli şairimiz, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını minnetle yad ediyorum’’ dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.