İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 90. yılı

İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 90. yılı

Çubuk'ta İstiklal Marşı'nın TBMM'de "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 90. yıl dönümünü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma programı gecikmeli olarak düzenlendi.

Çubuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından hazırlanan programa, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden, Cumhuriyet Başsavcısı , Belediye Meclis Üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, Emniyet Müdürü Süleyman Memiş, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, büyük şairin hayatıyla ilgili slayt gösterisi ile başladı.

Kaymakam Meftun Dallı, milli şairin hayatının iyi anlatılması ve iyi anlaşılması gerektiğini belirterek, bu yıl tüm öğretmenlerin ve yöneticilerin bu konuda hassasiyet göstermesini ve bununla ilgili programlar yapılmasını istedi.

Ankara'da gerçekleşecek tün programların takip edilmesini de isteyen Dallı, bütün ülkelerin milli marşı olduğunu ancak, İstiklal Marşı'nın sadece Türkiye'nin olduğunu kaydederek, "İstiklal Marşı sadece bizim var. Lütfen bütün öğretmenlerimizden istirham ediyorum. İstiklal ne demektir, istiklal marşının mısralarında yazan her kelimenin örneğin garp, afak, şüheda nedir, bunları öğretelim. İstiklal Marşı'nın ruhunu çok iyi anlatalım evlatlarımıza. Bununla ilgili yıl boyunca yarışmalar ve etkinlikler düzenleyiniz. Hepimizde buna katkı sağlayalım" dedi.

Konuşmaların ardından "İstiklal Marşı" konulu oratoryonun sunulması ile devam eden programda, öğrencilerden Meryem Karakoç'un "Hicran"şiirinin ve Nurgül Elvan'ın "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirinin okunması ile Mehmet Akif'in canlandırıldığı büyük şairin anılarıyla renklenen program İstiklal Marşı'nın yazılış hikayesinin anlatıldığı piyes duygu yüklü konuşmayla devam etti.

Program sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerden, şiir yarışmasında '"Şanlı Marşım" isimli eseri ile Anadolu Yunus Emre Lisesinden Büşra Himmetoğlu, kompozisyonda "Marşımız İstiklal" isimli eseri ile Anadolu Sağlık Meslek Lisesinden Feyza Nur Kefeli, resimde Özel Yükselen kolejinden Karya Deniz Coşkun birinci olurken, ödülleri Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.