İşte Ankara'nın öteki yüzü

İşte Ankara'nın öteki yüzü

Haziran ayında yıkılacağını duyurduğu Bentderesi çevresinde adeta suçun ticareti yapılıyor.


Uzun yıllardır yıkılıp yıkılmayacağı tartışma konusu olan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in en son Haziran ayında yıkılacağını duyurduğu Bentderesi çevresinde adeta suçun ticareti yapılıyor.

Gündüz bile bu muhitte yürümenin zor olduğunu kaydeden çevre sakinleri geceleri ise suça teslim olduklarını anlattı. Gündüz korsan porno cd'den, kaçak, faturasız cep telefonuna gece ise gaspa ve uyuşturucu ticaretine teslim olan muhitte esnaf, zaman zaman cinayetlere de tanık olduklarını anlattı. Yolda yürürken veya beklerken vatandaşların yanına yaklaşarak "abi film lazım mı?" veya "neden burdasın birader" gibi sorularla da karşı karşıya kalınan semt için daha önce de defalarca yıkım konusu gündeme gelmişti.

BAZI SOKAKLARA POLİS GİREMİYOR

Genelevin bulunduğu Kevgirli Sokak ve çevresinde en büyük olayların yaşandığını kaydeden çevre sakinleri burada bazı sokaklara polisin bile giremediğini söyledi. Çevre sakinleri genelev ve çevresinde yaşayan insanlarla anlaşılmadan buranın yıkılması durumunda ufak çaplı bir savaşın çıkabileceğini de belirtti.

Semt sakinlerinden Ahmet Şiyar belediyenin bu yıkım kararının semtin sorunlarını bitirmeyeceğini belirterek, "yıllardır yıkacağız deyip yıkamıyorlar. Zaten yıksalar da pek birşeyin değişeceğini sanmıyoruz. Buradaki sorunlar genelevden kaynaklanmıyor. Ciddi bir güvenlik problemi var. Gelen adamlar içeri girerken emanetçiye cep telefonunu veriyor çıktıktan sonra da cep telefonunun değerinden daha fazla para isteniyor. Kavga ve gasplar burada alışıldık olaylar" dedi.

YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Bu muhitin Başkent'in en alt gelir grubunun uğrak yeri olduğunu belirten çevre sakinleri adam yaralama, gasp, çalıntı mal satışı gibi suçların burada sıradan hale geldiğini anlattı. Zaman zaman tanımadıkları insanların tehditle kendilerinden haraç da istediğini anlatan esnaf, şehir yöneticilerinin bir an önce buraya müdahale etmesi gerektiğini savundu. Semtin tarihi bir dokusunun da bulunduğunu belirten vatandaşlar bu değerin tekrar kazanılması gerektiğini de vurguladı.

İşte durumun vehametini açıklayan bir okuyucu mektubu

Sevgili Başbakanım…

Sizin aracılığınızla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ve Altındağ Emniyet'ini Başbakan Erdoğan'a şikâyet ediyoruz!

Ankara'nın merkezi noktası olan İskitler semtinde oturan emekli öğretmen olan ben, son 5 yılda bir tarihi yerleşim bölgesi inanılmaz ihmal ve hatalar yüzünden; gaspçılara, Kazkiçi çetelerine (M. O, K. T., İ. O. E. O. Başta olmak üzere… Birkaç defa semt karakoluna sorduğumda bu kişilerin aranması olduğu söyleniyor. Doğrusu çok şaşırıyorum. Bu isimler ve bu isimlerin çalıştırdığı yankesiciler ve toplumun düzenini bozan gençler Yeni Turan İ.Ö.O önünde, Kazık İçi Bostanları Bingöl sokak ve İskitler End. Mesl. Lisesi arkasında terör estirmeye günü birlik devam ediyorlar), tinercilere teslim edildi. Semtimiz çevresinde bulunan küçük sanayi işletmeleri Büyükşehir tarafından dayatma yoluyla boşaltılınca, oralara malum şahıslar yerleşti… Sonrasında ise malum şahıslar yerleşim bölgelerinin arasına sıkışan gecekonduları kendilerine mekân edindiler. (Hurdacıların yanı) Bu bölgeler 5 yıldır temizlenmeyi beklerken aksine her geçen gün çoğalıyor. Ankara'nın ortası bir çeteye teslim ediliyor. Sonra merak ediliyorsa çete ismini ben koymadım… Ankara Emniyeti kendisi koydu! Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, bilgisayar hırsızlığı, gasp ve zorla alıkoyma yapan ve kendilerine 'Kazıkiçi Bostanlar' adını veren bir suç örgütünün 7 elemanını gözaltına almış ve olay tüm basında yer almıştı. Sonuç mu kapıdan girip pencereden çıktılar… Çıktıklarında ise daha da saldırganlaştılar. Şikâyet etmeye kalkanları, 'git şikayet et… Gördün 3 günde çıktık. Sonra senin kabusun oluruz' diye tehdit ediyorlar. Şimdi ise hırsızlık yerine esnafı günü birlik haraca bağlanmış durumdalar. O kadarki Okula gönderdiğimiz evlatlarımızın haçlıklarını gasp ediyorlar…(Semtimizde bulunan 3 okul idarecilerinden bilgi alınabilir) Haçlıkları gasp edilen çocuklarımızı kimseye söylememeleri içinde tehdit ediyorlar. Hatta sıkıştıklarında terör örgütünün ismini, kullanacak kadar ileri gidiyorlar. (Daha Önce Yeni Turan İ.Ö.O Bayrak törenine ve İstiklal Marşına müdahale söz konusu oldu.)

Bir semtimizin üzerine çöken karabasanın ise sorumlusu maalesef Melih Gökçek ve Güvenlik Görevlileridir. Yıllardır tüm uyarlarımıza rağmen Belediye kalıntıları yıkmadı, güvenlik görevlileri ise semtimizde tek uygulama yapmadı. Okul önlerinde kümeleşen çete üyelerine bir kez olsun müdahale etmedi. Sayın Başbakanım burası dağ başı değil! Yok, eğer öyle olduğuna inanırsak biz kendi işimizi kendimiz çözmek zorunda kalacağız ki bunu bize mecbur bırakmayın… Siz 70 milyonun Başbakanısınız! (En azından iddianız bu) Bizim Başbakanımızsınız! (sizin tarifiniz bu) İnanın bir semt ayaklanmak üzere

Kaynak:ankarahaber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum