Işık Dağına Tırmandılar

Işık Dağına Tırmandılar

Atmaca Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Işık dağına tırmandılar.

Atmaca Doğa Sporları Kulübü tarafından organize edilen ve aralarında çok sayıda meslek grubundan kişinin olduğu 26 doğa seven, 15 Temmuz şehitleri ve engelliler için 1650 rakımlı Işık dağına tırmandı.

Yaklaşık 15 kilometrelik yürüyüş Atmaca Doğa Sporları Kulübü Başkanı Eyüp Hacıoğu önderliğinde gerçekleştirildi.

İlçe merkezinde bulunan Atatürk Parkına bir araya gelen ekip Yayla Mahallesi’nde tırmanışa geçerek 5 saatlik zorlu bir yürüyüş ve tırmanış yaptı. Gün boyu yürüyen ekip, saat 15.00 sularında Karagöl’ün zirvesine ulaşırken, zirvede tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okudu.

15 Temmuz’da yaşananları unutturmamak ve sürekli hafızlarda tutmak amacıyla organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyleyen Hacıoğlu, yürüyüş için de Çubuk’u özellikle seçtiklerini kaydetti.

Çubuk’un görsel olarak yaylalarıyla, doğasıyla, gölleriyle muhteşem bir yer olduğunu aktaran Hacıoğlu, “Ülkemiz zor bir süreçten geçti. 15 Temmuz’da demokrasiye sahip çıkmak için, bir Suriye olmak için, parçalanmamak için sokaklara döküldük. Hem bugün dünya engelliler günü engelsiz bir dünya istiyoruz dedik hem de 15 Temmuz şehitlerimizi andık. Aslında bugünkü yürüyüşümüze birkaç engelli arkadaşımızda gelecekti ama rahatsızlık problemleri nedeniyle gelemediler. Bu etkinlik için Çubuk’u seçimimizin amacı Ankara Savaşı’nın burada yapılmasıdır. Bizde 15 Temmuz’u Anadolu’ya girişin ve yeni Türkiye’nin başlangıcı olarak kabul ediyoruz bu yüzden de Çubuk’u tercih ettik” diye konuştu.

Ankara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptığını dile getiren Adnan Tezel ise, “Bildiğiniz gibi Çubuk ve çevresi doğa ve güzellik olarak Ankara’nın nadide yerlerinden birisi. İnşallah bu anlamlı yürüyüşümüzü güzel bir eyerde tamamlayacağız. Tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Vatanımıza milletimize kast edecek düşmanlara da el birliği içerisinde olduğumuzu, bu vatanın parçalanamaz bir bütün olduğunu herkese gösteren bir yürüyüşü yapmış olacağız” şeklinde konuştu.

2img_3230.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.