İNOVASYON EĞİTİMİNE DAVET...

İNOVASYON EĞİTİMİNE DAVET...

“Ankara’da İnavosyonu Kırsal Alanlara Taşıyoruz” projesinin ilk basamağı olan farkındalık eğitimlerine başlandı.

 Şuayip YAMAN


Ankara Kalkınma Ajansı tarafından, “Kalkınma Ajansı Bölgesel İnovasyon’da Kapasite Artırımı: Türkiye-Macaristan Ortaklık Projesi” kapsamında, İlçemizdeki kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, eğitim kurumları ve firmalara 23 Mart 2016 Çarşamba günü 9.00-17.00 saatleri arasında Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde inovasyon eğitimi verilecektir.  

 

İnovasyon, farklı, değişik, yeni fikirler geliştirmek ve bunları uygulamaktır.

 

Proje kapsamında Ankara Kalkınma Ajansı tarafından, Macaristan Orta Tuna Bölgesel İnovasyon Ajansı ortaklığıyla yürütülen "Ankara'da İnovasyonu Kırsala Taşıyoruz" konulu eğitim verilecek.

Ankara Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamada, projenin amacı, Ankara'nın sosyo-ekonomik gelişim bakımından geri kalmış, kırsal özellik gösteren ilçelerinde inovasyon politikaları konusunda kapasite ve farkındalığı artırmak olarak kaydedilerek bu amaçla toplam bütçesi 171.886,95 Avro olan projede 12 ay boyunca kırsalda kapasite artırımı faaliyetlerinin gerçekleştirileceği bildirildi.

Proje Faaliyetleri

Proje faaliyetleri kapsamında Ankara'da tarım, tarıma dayalı sanayi ve turizmin ekonomideki payının yüksek olduğu ilçelerde kamu kurumları, STK, eğitim kurumları ve firmalara yönelik temel inovasyon farkındalığı kapasite artırma eğitimleri verileceği belirtilerek bu eğitimlere Ankara Kalkınma Ajansı başta olmak üzere yerel politika ve uygulamaların aktarılması amacıyla Türk Patent Enstitüsü ve Ekonomi Bakanlığı da eğitici desteğiyle katkıda bulunacağı ifade edildi.

Projenin ikinci faaliyeti kapsamında inovasyon politikaları eğitimleri; tarım, tarıma dayalı sanayi, turizm sektörleri ve yerel idareler için çalıştaylar düzenleneceği vurgulanarak eğitimlerin Macaristan'dan gelecek uzman eğiticiler tarafından verileceği kaydedildi.

Projenin üçüncü faaliyetinin Macaristan'dan gelecek uzman eğiticilerin vereceği uygulamalı inovasyon eğitimleri ile tarım, tarıma dayalı sanayi ve turizm sektörlerinde uygulayıcılara yönelik verilecek eğitimler olduğuna dikkat çekilere dördüncü faaliyetin ise teknik saha ziyaretleri düzenlenmesini içerdiği belirtildi.

Proje bitiminde Ankara ve hatta Türkiye için bir ilk olacak "Ankara Kırsalı Yenilik Eylem Planı" Ajansımız ve Macar Uzmanlar tarafından hazırlanacağı ifade edildi.

Ankara Kırsalında İleri Teknolojiler

Ankara'da İnovasyonu Kırsala Taşıyoruz Projesi ile ileri teknoloji düzeyi ve güçlü beşeri sermayesi ile diğer bölgelerden ayrışan Ankara ilinde kentsel alanlarda kazanılan teknik bilgi ve donanım kırsal alanlarla buluşturulacağı vurgulanarak,. "Proje sonucunda bölge içi gelişmişlik farkının azaltılması ve kırsal alanlarda mevcut geleneksel üretim yöntemlerinin yenilikçi yöntemlerle buluşturulması yoluyla görülebilir bir refah artışı yaratılması beklenmektedir. Bunların yanı sıra, kırsal alanların sahip olduğu örtülü bilgi de açığa çıkarılarak ekonomiye kazandırılacaktır" denildi.

Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı

Proje kapsamında, Macaristan'ın inovasyon konusundaki bilgi birikimi, tecrübeleri ve başarılı uygulamaları eğitimler yoluyla projenin hedef kitleleri olan Ankara'daki çiftçiler, çiftçi örgütleri, tarıma dayalı sanayi ve turizm işletmeleri, yerel belediye ve kaymakamlıklara yaygınlaştırılacağı kaydedilerek,"Böylelikle, hedef kitlenin bölgelerine ve/ veya işletmelerine daha geniş bir vizyondan bakmalarına imkân sunulacaktır.

Proje,Macaristan ve Türkiye arasında inovasyon konusunda bilgi ve tecrübe paylaşımına zemin hazırlayacak, iki kurum ve alt paydaşlar arasında yeni işbirliklerinin oluşmasına fırsat sunacaktır. Böylelikle proje boyunca elde edilen kazanımların, proje tamamlandıktan sonra da sürdürülebilir olması sağlanacaktır" ifadesi kullanıldı.

İnavosyon Eğitimine tüm halkımız davetlidir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.