İlkokul Öğrencilerinden Örnek Davranış

İlkokul Öğrencilerinden Örnek Davranış

Çubuk Esenboğa Sabiha Şaşmaz İlköğretim Okulu öğrencileri örnek bir davranış sergileyerek mahallelerinde temizlik kampanyası başlatıp çöp topladılar.

 

 Esenboğa Mahallesinde bulunan Sabiha Şaşmaz İlköğretim Okulu öğrencileri ellerine geçirdikleri eldivenlerle çevrelerinde buldukları çöpleri çöp poşetlerine doldurarak, ''Çevremizi sevelim, kirletmeyelim''sloganı atıp, çevreye duyarlılık çağrısı yaptılar.
Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bir süre önce başvuran Sabiha Şaşmaz İlköğretim Okulu Sağlık ve Temizlik Kulübü öğrencileri, öğrencilere ve mahallelerinde yaşayan insanlara temizlik bilinci anlata bilmek amacıyla kentte bir temizlik kampanyası yürütülmesini istedi. Bu isteği kabul eden Temizlik İşleri Müdürlüğüne, öğrenciler ile ortak hareket ederek bir gün boyunca mahallede temizlik kampanyası başlattı.
Sağlık ve Temizlik Kulübü Öğretmeni Feyza Karakaya, öğrencileri ile birlikte hazırladıkları kampanyanın amacının çevreye duyarlı insanlar yetiştirmek olduğunu söyledi. Karakaya,''Bu günkü yaptığımız etkinlikle öğrencilere verdiğimiz bilgileri halkımıza da duyurmak istedik'' dedi.
Hazırladıkları ''Çevremizi temiz tutalım'', ''Mahallemizi temiz tutalım, sevelim kirletmeyelim'', ''Çevre geleceğimizdir, geleceğimizi kirletmeyelim'' yazılı pankartlar, balonlar, eldiven ve çöp poşetlerini alan öğrenciler, okullarının önünden başlayıp yolları, kaldırımları temizleyerek ilerlemeye başlarken, yol boyunca çevreye duyarlılık çağrısı da yaptılar.
Temizlik İşleri Müdürlüğü personellerinin de eşlik ettiği öğrenciler, ilçede örnek bir davranış sergileyerek Esenboğa mahallesinde sokak aralarına atılan sigara izmaritleri, plastik şişeler, kağıtlar ve bez parçalarını topladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum