İlköğretim Okulu Öğrencileri Fidan Dikti

İlköğretim Okulu Öğrencileri Fidan Dikti

Çubuk'ta Ağaçlandırma Çalışmaları Kapsamında İlköğretim Öğrencileri Tarafından Fidan Dikimi Yapıldı

Çubuk Belediyesince ilçede yürütülen ağaçlandırma kampanyası çerçevesinde Yukarı Çavundur Mahallesinde bulunan ilköğretim öğrencilerinin katılımı ile mahallede ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Ağaç dikim kampanyasına 68 öğrenci ve 10 öğretmen katılırken, 680 adet fidan dikimi yapıldı. Öğrenciler, toprak ve fidanlarla doyasıya uğraşırken, ağaç dikmenin de heyecanını yaşadılar.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, burada yaptığı konuşmada, ağaç ve doğa sevgisinin küçük yaşlarda kazandırılması gerektiğini belirterek, 'İlçemizde zaman zaman öğrencilerin katılımı ile ağaç dikim kampanyaları gerçekleştiriyoruz. Bunu yaparken amacımız öğrencilerimizi ağaçlandırma çalışmalarına dahil etmek ve onlara ağaç, doğa sevgisini aşılamaktır dedi.

Hedeflerinin ilçenin görünümüyle ve havası ile daha da yaşanabilir kent haline gelmesini sağlamak olduğunu ifade eden Özden, güzel ve temiz bir kentte yaşamanın bütün insanların olduğu gibi Çubuk halkının da hakkı olduğunu bu nedenle de ilçenin değişik yerlerinde parklar, yeşil alanlar ve yürüyüş yolları yaptıklarını söyledi.

Yukarı Çavundur İlköğretim Okulu Müdürü Ali Bodur ise öğrencilere ağaç sevgisinin aşılanması için çalıştıklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.