İlköğretim Haftası Törenlerle Kutlandı

İlköğretim Haftası Törenlerle Kutlandı

İlköğretim Haftası Atatürk Parkın da başlayan törenin ardından Türk Telekom İlköğretim Okulunda ve Nezahet Onbaşı Anaokulunda yapılan açılış töreniyle devam etti.

Törene Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, kamu kurum kuruluş yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, 2010-2011 eğitim öğretim yılının tüm çocuklara sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini dileyerek,’’Çubuk’ta 600 derslikte 19 bin 874 öğrenci ve bin öğretmen ile yeni eğitim ve öğretim yılını açmış bulunmaktayız. Geçtiğimiz dönem ilçemizde 400 öğrencimiz Anadolu liselerini kazanırken, 379 öğrencimizde üniversiteye yerleşmiştir. Bu yıl biz eğitim ve öğretim düzeyini artırmak için üç konuda çalışma yapacağız. Birincisi velilerimizi eğitim ve öğretimin içerisine çekmek için hafta sonu da dahil okullarımızla buluşturacağız. Bilimsel alandaki projelerimize bu yılda artırarak devam edeceğiz ve Avrupa Birliği fonlarından yararlanılacak projelere de ağırlık vereceğiz. En önemlisi de okullarımızda devam öğretmenlerimize yönelik hizmet içi eğitimlere ağırlık vereceğiz. Tabi bunlar tek başımıza olmuyor. Bunları Sayın Kaymakamımız Meftun Dallı ve Sayın Belediye Başkanımızın destekleri ile yapıyoruz. Kendilerine eğitim ve öğretim camiası olarak teşekkür ederim’’ dedi

Daha sonra konuşma yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, öğretmenler ile birlikte ailelerin de gayretli olması gerektiğine vurgu yaparak, ’’Çocuklarımızın başarıya ulaşması için hiçbir neden yoktur. Özellikle ailelerin bu konuda çocukları ile yakından ilgilenmesini istiyorum Bizde belediye olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada desteklerimizi devam ettireceğiz. Ben belediye başkanı olarak ilçemi her konuda çok şanslı olduğunu düşünüyorum’’ şeklinde konutu

Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı’da,’’ Geleceğimizin teminatı öğrencilerin başarıları siz öğretmenlerimizin gayret ve çalışmaları ile mümkün olacaktır’’ diyerek öğretmenin önemine işaret etti. Öğretmenlerin her yönden donanımlı olmasının gerektiğini anlatan Kaymakam Dallı, her iş dalı gibi öğretmenliğinde sürekli kendini yenilmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından ilçede SBS’ de birinci olan Armina Şems ve ÖSS’de birinci olan Gökhan Karapıstık’a Kaymakam Dallı ve Başkan Özden tarafından ödülleri verildi.

-EN RENKLİ AÇILIŞ-

Daha sonra Nezahet Onbaşı Anaokulunda yapılan törene katılan protokol, burada anasınıfı öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılandılar. Kendilerine çiçek verilen Kaymakam ve Belediye Başkanı çocuklarla bir süre ilgilendiler. Animasyon gösterileri ve müzik eşliğinde başlaya açılışta çocuklar ve aileleri müzik eşliğinde doyasıya eğlenirken, katıldıkları yarışmalarda da çeşitli hediyeler verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.