İlköğretim Haftası Törenlerle Kutlandı

İlköğretim Haftası Törenlerle Kutlandı

İlköğretim Haftası Çubuk’ta Atatürk Parkın da başlayan programın ardından Aşağı Çavundur İlköğretim Okulu’nun açılış töreniyle ve diğer okulların ziyaretleri ile devam etti.

Törene Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Ergün Doğdu, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, kamu kurum kuruluş yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, 2009-2010 eğitim öğretim yılına 3 yeni okul ile başlayacaklarını söyleyerek,""Yeni açılan okullarla irlikte 569 derslik 20 bin öğrenci, bin öğretmen ile yeni eğitim ve öğretim yılını açmış bulunmaktayız. Ayrıca 39 okulumuz ve kurumumuzun tadilatı yapılarak, eğitim öğretime hizmet verecek şekilde hazırlanmıştır. Bunlarla birlikte ilçemizde orta öğretim de 48 derslik ilave edilerek derslik başına düşen öğrenci sayımız 34 olmuştur"" dedi

Daha sonra konuşma yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, öğretmenler ile birlikte ailelerin de gayretli olması gerektiğine vurgu yaparak, ""Çocuklarımızın başarıya ulaşması için hiçbir neden yoktur. Ben belediye başkanı olarak ilçemin çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Çünkü ilçemizin Milli Eğitim Müdürünün yaptığı başarılı hizmetler ile ilçemde eğitim de her yıl yükseliyor ve yeni başarılara imza atmıştır"" şeklinde konutu

Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı"da,"" Geleceğimizin teminatı öğrencilerin başarıları siz öğretmenlerimizin gayret ve çalışmaları ile mümkün olacaktır"" diyerek öğretmenin önemine işaret etti. Öğretmenlerin her yönden donanımlı olmasının gerektiğini anlatan Kaymakam Dallı, her iş dalı gibi öğretmenliğinde sürekli kendini yenilmesi gerektiğini ifade etti.

Resmi açılışı yeni yapılan Aşağı Çavundur İlköğretim Okulu hakkında bilgi veren Okul Müdürü Arif Demir, prefabrik olan okulun 8 derslik ve 220 öğrencisi ile 10 öğretmeni bulunduğunu söyledi. Birinci sınıf öğrencilere kitaplarının da dağıtıldığı tören, öğrenciler tarafından okunan şiirler,folklor gösterileri, büyük öğrencilerin minikleri çiçeklerle okullarına hoş geldin merasimi yapmaları, ÖSS ve SBS de ilçe çapında dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesi ile sona erdi.

Törenin ardından ilçede bulunan okulları ziyaret eden heyet, okullar hakkında okul müdürleri ve öğretmenlerden bilgi aldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.