İlk Adım Atıldı

İlk Adım Atıldı

Yıllardır Akyurt’ta esnafların birlik kuramadığı ve dayanışma içerisinde hareket edemediği vurgulandı. Bu eksikliği giderebilmek adına girişimi ilçede faaliyet gösteren genç esnaflar başlattı.


İlerisi için başlangıç: Dernek
Ufuk Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Onur Kök ve Polen 1 Mağaza Sahibi Kayahan Ocak"ın kaleme aldığı “Akyurtlu Esnaflar Bir Araya Geliyor.” başlıklı metin esnaflara dağıtıldı ve Akyurt Esnaflar ve Sanatkârlar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin kuruluşu için destek istendi. Hazırlanan metinde esnafların dayanışma içerisinde hareket etmesi halinde ilçenin ve esnafın kalkınacağı vurgusu ön plana çıktı.

“Elimizden
Geleni Yaparız”
Ufuk Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Onur Kök ve Polen 1 Mağaza Sahibi Kayahan Ocak bazı esnafların dernek ile ilgili görüşlerini aldıktan sonra Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş"ı ziyaret ettiler. Yapılan görüşmede Akyurt"ta esnafların yıllardır bir araya gelemediği ve dernek girişiminin bunun için önemli bir çalışma olduğu dile getirildi.

Esnaflar Destek İstiyor
Yapılan görüşmede esnafların derneğin kuruluşu için destek istediği belirtildi. Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş sivil toplum örgütlenmesinin ilçenin gelişimi için önemli bir alan olduğunu söyledi. Ayantaş şöyle konuştu: “Biz ilçemizde kurulmuş olan bütün sivil toplum örgütlerine elimizden gelen desteği sunduk. Akyurtlu esnaflarında bir araya gelme ve dernek kurma girişimini sevinçle karşıladık. İlçemizde esnafların kalkınması bizleri memnun edecektir, daha önce esnaf ve kefalet kooperatifi kurulması için çeşitli girişimlerimiz oldu, yeterli esnaf sayısı olmadığı için bu girişimimiz sonuçsuz kaldı. Ancak öyle düşünüyorum ki, derneğin kurulması ve esnafların bir araya gelmesi kefalet kooperatifinin kurulması ve odalaşma sürecinde önemli bir başlangıçtır. Benim sizlerden bir diğer isteğim ise derneğin faal bir dernek olması ve Akyurt"a hizmet etmesidir. Kurulacak olan dernek sadece tabelası gözüken bir dernek olmasın, bizler de destek verelim ve Akyurt"un gelişimine katkı sağlasın. Sivil Toplum Kurumları bulunduğu bölgeye canlılık katar. Temennimiz bu olacak ve bu nedenle sonuna kadar destekleyeceğiz. Esnaflarımızın bunda hiçbir kuşkusu bulunmasın.”

Esnafların Bir Araya
Gelmesi Önemli
Bir Gelişme
Akyurt Esnaf ve Sanatkârlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği"nin kurulma süreci yaşanırken Akyurt Kaymakamı Ahmet Avşar ile de görüşüldü.
Akyurt Kaymakamı Ahmet Avşar sivil toplum örgütlenmesinin önemine dikkat çekerek derneğin kuruluşuna destek vereceklerini söyledi.
Ahmet Avşar: “İlçemizin gelişiminde esnafların önemi yadsınamaz bir gerçektir. Dernek esnafların güçlenmesini sağlayacaktır.” dedi.

Destek büyük
Akyurt Esnaf ve Sanatkârlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği"nin kurulma girişimini esnaf büyük bir içtenlikle destekledi. İlçede faaliyet gösteren bütün esnaflarla görüşülmediği belirtilirken, görüşülen işletmelerden Osmanoğulları Tic. Ltd. Şti."den Yalçın Refah, İhsan Ticaret"ten Selahattin Yılmaz, Örnek Market"ten Nuh Özbek, Gürkan Perde Sarayı"ndan Ahmet Gürkan, Yunus Market Kuruyemiş"ten Yaşar Şahin, Akyurt Erkek Kuaförü"nden Kürşat Emanet, Ferhat İletişim"den Ferhat Çakmak, Azran İnşaat-Emlak"tan İbrahim Çiftçi, Burak Ticaret"ten Sadık Can, RM Güven Tesisat"tan Menduh Metin, Kılıç Soğutma"dan Cihangir Kılıç, Yaşar Erkek Kuaförü"nden Yaşar Çınar, Mevlana Çay Salonu"ndan Yıldıray Özdemir, Akyurt Bilgisayar"dan Mehmet Akarsu, Akyurt Selim Kundura"dan Selim Tavukçu, Burak Bİlgisayar"dan Burak Aydoğan, Ceren Yapı"dan Aytekin Aktaş, Kardeşler Kasap Sakadat"tan Mustafa Göksu, Efe Doğalgaz"dan Zafer Akpınar"lı, Harun Erkek Kuaförü"nden Harun Keyvanoğlu, Akyurt Gıda"dan Adem Bulut, Nazlıcan Ticaret"ten Erkan Demir, Canay Trafik Müşavirliği"ndenn Canan İlhan, Uğur Pastanesi"nden Seyit Ahmet Fidan derneğin kuruluşunu maddi ve manevi olarak destekleyeceklerini belirttiler.


Sorunlar konuşuldu
Gerçekleştirilen görüşmelerde esnafların yaşamış olduğu sıkıntılarda dile getirildi. Esnafların şikayet ettiği konuların en başında kredi çekerken yaşanan sıkıntılar yer aldı. İlçedeki ticari faaliyetlerin gelişebilmesi için halk ile esnaf arasındaki bütünleşmenin sağlanması ve tüketicilerin ilçe dışında alışveriş yapmasının engellenmesi görüşü de konuşuldu.
Hareketlilik getirecek


Derneğin kuruluş amaçları arasında esnafların yaşamış olduğu sıkıntıları el birliği ile çözüme kavuşturmak yer alıyor. Bunun için dernek faaliyetleri içerisinde esnaflar ve halk için ayrı ayrı olmak üzere danışmanlık hizmetleri verilmesi planlanıyor. Esnaflar için, risk yönetimi, finansal analiz, müşteri ilişkileri, kredi, hukuki destek gibi konularda danışmanlık hizmeti verilmesi planlanırken diğer taraftan tüketicilerin bilinçlenmesini sağlamak için danışmanlık hizmetlerinin sunulması düşünülüyor. Ortaya çıkarılabilecek etkinlikler (paneller, söyleşiler, yarışmalar, konserler vs.) sayesinde halk ve esnafın bütünleşmesi de derneğin amaçları arasında yer alıyor. Diğer taraftan esnafları dernek çatısı altında birleştirecek olan bu girişim sayesinde ortaya çıkabilecek herhangi bir problem de dayanışma içerisinde çözülebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.