İLÇEDE ALTYAPI ALLAH’A EMANET...

İLÇEDE ALTYAPI ALLAH’A EMANET...

İLÇEDE ALTYAPI ALLAH’A EMANET...

                                                                          Şuayip YAMAN

Çubuk eski Belediye Başkanı Lokman Özden 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri öncesi partisinin düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’e teşekkür etmişti.

 

Bu hizmetlerden birkaçı; Çubuk’ta; Hanımlar Lokali ve Arıtma Tesisi açılmış, Belmek Kursları düzenlenmiş, 240 km. de İçme Suyu Hattı, 200 km. de Pis Su hattı döşenmesi idi.

 

240 km. İçme Suyu hattı, 200 km. Pis Su hattı döşenmiştir. Emeği geçenlerden Allah razı olsun, ama nasıl döşenmiştir, bileniniz, göreniniz var mı?

 

İlçenin alt yapısı kontrolsüz ve denetimsiz yapıldığı için, kar ve yağmur yağdığında bu aksaklıklar ve eksiklikler ortaya çıkmaktadır.

 

Ankara Bulvarı’nda eskiden Yağmur Suyu Kanalları, bunların üzerinde de belirli aralıklarla ızgaralar ve kanallar vardı. Onlar şimdilerde yok.

 

Geçtiğimiz günlerde ilçede yağmur yağdı. Sonuçta birtakım sokak ve caddelerde su birikintileri (gölcükler) oluştu. Örneğin;

 

  • Çubuk Anadolu İmam Hatip Erkek Öğrenci Pansiyonu ve Kapalı Halı Saha arasındaki Saygın Sokağı,

 

  • Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü önündeki Yeşilyurt Sokağı,

 

  • Çubuk İlköğretim Okulu ile Temizlik İşleri Müdürlüğü arasındaki Kardelen Sokağı,

 

  • Bilal’i Habeşi Sokağı,

 

  • Anakara Bulvarı üzerindeki Çubuk Halil Şıvgın Devlet Hastanesi’nin önü.

 

Yollar balık sırtı değil, Yağmur Suyu ve Pis Su kapakları yolun ortasında, dolaysıyla yağan yağmur suları buralara uğramıyor. Bunun sonucu olarak da kaldırımların yanında su birikintileri oluşmaktadır.

 

·     İlçenin adeta Bermuda Şeytan Üçgeni"ne dönmüş altyapısının “ÇÖP, ÇAMUR ve ÇUKUR’dan en kısa zamanda kurtulması sağlanmalı,

 

Şimdi birileri çıkıp yazar sen nerede yaşıyorsun, ilçede yapılan hizmetleri görmüyor musun, gözün kör mü? Diyecektir.

 

      Bu örümcek kafalı zihniyetler iyi bilsinler ki;  İlçede çöp, çamur ve çukur sadece Yavuz Selim ve Cumhuriyet mahallelerinin merkezlerinde yok. Buralarda bile yağmur ve kar yağdığında alt yapının nasıl plansız, programsız ve denetimsiz yapıldığını görmek mümkündür. Diğer mahallerde ise çamur, çöp ve çukur görmek maalesef hala mümkün.. At gözlüklerini çıkartıp oraları bir gezsinler... Üstelik şimdilerde 84 mahallemiz oldu. Haydi (!) çıkın işin içinden... Diğer 77 mahallenin alt yapısı henüz yok. Çünkü oralarda imar yok. İmar olmayan yerde nasıl altyapı çalışması yapacaksınız?  Daha merkez mahallelerin varoşlarında bile imar yok.

 

Kanalizasyonlar başlı başına bir sorun.. Kanalizasyonların etrafa pis koku saçmaması için özellikle sıcak Yaz günlerinde kısa aralıklarla vidanjörlerle temizlenmeli.. Bu işlemden kesinlikle ücret alınmamalı..

 

 

METROPOL bir kentin; Yolları düzgün, binaları estetik, sokakları temiz, kent möblesi, yeşil alanı boldur. Her şeyden önce her yaşam alanı belli bir ruha sahiptir. İçinde yaşayanlarda güvencededir. Bu durum aynı zamanda modern ve gelişmiş olanın göstergesidir.

 

Yağmur yağdığında sokak ve caddelerde bir damla dahi su birikintisinin olmaması o kentte görev yapan belediye başkanın başarılı olup olmadığının en önemli göstergelerinden birisidir. Çünkü Avrupa’daki metropol kentler böyle...

 

Metropole gireli yaklaşık 10 yıl geçmesine rağmen Çubuk İlçesi henüz Metropol’e benzeyen bir özelliğe sahip olamamıştır. Kısacası ilçede Metropol’den eser yok.

 

İlçenin neresi Metropol’e benziyor?

cubuk-altyapi01-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.