İlçe Milli Eğitim Müdürüne Sahip Çıktılar

İlçe Milli Eğitim Müdürüne Sahip Çıktılar

Yerel bir gazetede İlçe Milli Eğitim Müdürüyle ilgili çıkan haberlerden dolayı İlçe Kaymakamı Meftun Dallı, İlçe Belediye Başkanı Lokman Özden ve AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Tuncay Acehan İlçe Milli Eğitim Müdürüne sahip çıktılar.

Haber :Şuayip YAMAN

İlçe Kaymakamı Meftun Dallı, İlçe Belediye Başkanı Lokman Özden ve AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Tuncay Acehan geçtiğimiz günlerde yerel bir gazetede ve internet sitesinde çıkan “Eğitimde başarısızlık” konulu haberlerle yıpratılmak istenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak"a sahip çıktılar.

İlçe Kaymakamı Meftun Dallı, konu ile ilgili açıklamalarda bulunmak üzere Çelebi Restoran"da “Kahvaltılı Basın Toplantısı” düzenledi.

İlçe Kaymakamı Meftun Dallı yaptığı açıklamada; “İlçemizde faaliyet gösteren bir yerel gazete ve internet sitesinde Çubuk ilköğretiminde başarısızlık olduğu iddiasıyla gündeme getirdiği bir yazı çıktı. Bu haberle, bundan önce Öğretmenevi"nde sizlerle yaptığım bir toplantıda sanki yanlış bir şey söylemişiz ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmişiz gibi bir intiba oluşturulmak istendi.

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) WEB sitesinde 8. sınıflara ait OKS ve SBS sonuçları ve oranları (sınava giren öğrenci sayısının, sınavı kazanan öğrenci sayısına göre Kazanma Yüzdesi oranı :

2005-2006 (eğitim ve öğretim) yılında : % 14,5,
2006-2007 (eğitim ve öğretim) yılında : % 23,5,
2007-2008 (eğitim ve öğretim) yılında : % 26,7,
2008-2009 (eğitim ve öğretim) yılında : % 28,5 "dur.

ÖSS Sonuçları ve Oranları (Yerleşme Yüzdesi) Eğitim ve Öğretim Yıllarına Göre Dağılımı ise Şöyle;

2005-2006 eğitim ve öğretim yılında : % 29,2,
2006-2007 eğitim ve öğretim yılında : % 19,7, (Liselerin 4 yıla çıkması nedeni ile,
Bu dönem 3. sınıflar ÖSS"ye girememiştir.
2007-2008 eğitim ve öğretim yılında : % 37,7,
2008-2009 eğitim ve öğretim yılında : % 51,00 "dir.

Bu mudur başarısızlık?

SBS ile ilgili olarak geçen yılla bir karşılaştırma yapılmamıştır. SBS"de başarısızlıkla ilgili ölçü veya kıstas nedir? Çünkü, bu araştırma ilk defa bu yıl yapılıyor. Bu sonuçlar Ankara Merkez ve ilçelerinde ilk defa yapılan bir karşılaştırmadır. Belki de geçen yıl söylendiği gibi 17. değil de 20. "idik. Nereden biliyorsunuz?

Çankaya bu sıralamada birinci olabilir. Bizde ise Akkuzulu ve Yenice var. İnternet sitesinde; “Birkaç özel ilköğretim okulunu çıkartın, Çubuk hiçbir şey değil” deniliyor. O zaman Çankaya"daki özel okulları da çıkartın!.. Çünkü sıralamada önceki yıla ait bir referans yok. Bunun içinde bir oranlama ve sıralama yapmanız mümkün değil!..

Basının her türlü eleştirisine açığım. Yalnız burada basın mensuplarının “Basın Ahlak Kuralları”na riayet etmesi gerekir.

MEB"in, MEBSİS diye bir WEB Sitesi var. Buradan istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz,

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çankaya"ya ve Altındağ İlçesine yaptığı uygulamanın aynısını Çubuk"a da uyguluyor.. Yalnız atamalarda Çankaya"ya 10 atama yapıyorsanız Çubuk"a 30 atama yapmalısınız ki, bunlardan en az 10 tanesi Çubuk"ta kalabilsin.

Unutmayalım ki; Bir toplumda iyilik yapmak isteyenler işiyle, kötülük yapmak isteyenler kişiyle uğraşır” dedi.

İlçe Belediye Başkanı Lokman Özden; “İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ilçemizde göreve geldiği günden bu yana başarılı hizmetlere ve projelere imza atmıştır. Eğitimdeki çıtayı hep yükseklere taşımıştır. İlçeye ve eğitim camiasına faydalıdır. Onu yanlış beyanlarla yıpratmayalım” dedi.

Elif Gazetesi Sahibi Ahmet Yalçın; “Bir ilçede; İlçe Kaymakamı, İlçe Belediye Başkanı ve iktidar partisinin İlçe Başkanı bir birim amirini savunuyorsa ve arkasında duruyorsa, bu da o birim amirinin başarısını gösterir” dedi.

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Tuncay Acehan; “Basın tabii ki eleştiri hakkını kullanacak. Yapıcı bir eleştiriye saygım sonsuzdur. Usulde bir hata var. Doğruları ortaya koyarak bir sonuca varmalıyız. Birilerini karalayarak bir yere varamayız. Bunun da kimseye bir faydası olmaz.

Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizlerle yaptığı toplantılarda her zaman, “Bürokratlar konusunda müdahaleci bir tutum içinde olmayacaksınız” demiştir. Biz siyasetçi olarak üzerimize düşen görevleri yapmak zorundayız. Aksini Parti politikamız reddeder. Eleştiriden hiçbir zaman gocunmam. Bizim ve siz basın mensuplarının bir sorumluluğu var. Bu da etik olmak. Bunun farkında olmalıyız” dedi.

Eğitimde başarısızlık varsa, bu başarısızlık sadece ilçe milli eğitim müdürünün değil; İlçede faaliyet gösteren okul müdürlerinin, okul yönetimlerinin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve okul aile birliklerinin de başarısızlığı demektir.

Bir kurumdaki başarı da, başarısızlıkta tek bir kişiye mal edilemez.

Siz hiç dünyada ordusuz, tek başına başarılı olmuş bir komutan gördünüz mü?

Bilhassa son iki yıldır ilçemizdeki eğitim seviyesinin ve faaliyetlerinin açık bir şekilde başarılı olduğunu herkes biliyor.

Devletim kurumlarını asılsız, mesnetsiz ve yalan haberlerle yıpratmak kimseye fayda sağlamaz. Hele hele bu kurum Eğitim camiası ise çok tehlikeli sonuçlar doğurur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.