İkizleri uykuda zehirledi

İkizleri uykuda zehirledi

Kış aylarının kâbusu soba, ikiz kardeşleri hastanelik etti. Yoğun bakımda hayat mücadelesi veren Kübra’nın sağlık durumu iyiye giderken, Büşra’nın ise hayati tehlikesi sürüyor.

Çubuk Cumhuriyet Mahallesi Fidanlık Sokak’taki evlerinde önceki gece uykuya dalan 18 yaşındaki ikiz kardeşler Büşra ve Kübra Kırıkçı, kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından etkilendi. 

Sabah uyandığında durumu fark eden baba Yakup Kırıkçı, komşusuna seslenip, yardım istedi. Olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ambulansında oksijen tedavisi uygulandı, durumları ağır olan ikiz kardeşler, Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 
İkizler, burada yapılan ilk müdahalenin ardından önce Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, daha sonra Özel Bayındır Hastanesi'ne sevk edildi.
Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren ikizlerden Kübra Kırıkçı'nın sağlıkdurumunun iyiye gittiği öğrenilirken, Büşra Kırıkçı'nın hayati tehlikesi ve tedavisi devam ediyor.

BACALAR YILDA BİR TEMİZLETİLMELİ

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kış aylarında can alan soba zehirlenmeleri konusunda uyarılarda sulundu. Tüm ikazlara rağmen her yıl hidrokarbon içeren fosil yakıtların bilinçsizce yakılmasından kaynaklanan zehirlenmelere bağlı ölümlerin önlenemediğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Havaların soğumasıyla birlikte, yanlış soba seçimi, sobanın yakılması ve boruların eksik izolasyonu nedeniyle üzücü olaylar yaşanıyor. Baca tıkanıklığı zehirlenmelerde çok önemli rol oynuyor. Bacaların normal soba, doğalgaz ya da katı yakıtlı olması fark etmez. Vatandaşlar bacalarını mutlaka yılda bir defa temizletsinler.”

 

http://www.hurriyet.com.tr/ankara/27651082.asp

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum