''İdeal İnsan Son Peygamberin (S.A.V) Hayatı'' konulu bilgi yarışması

''İdeal İnsan Son Peygamberin (S.A.V) Hayatı'' konulu bilgi yarışması

Türkiye çapında düzenlenen, ''İdeal İnsan Son Peygamberin (S.A.V) Hayatı'' konulu bilgi yarışması, Çubuk'ta da 4 okulda yapıldı.

Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Çubuk Dernekler Federasyonu tarafından desteklenen ve Zinde Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu’nun ortaklaşa düzenlediği yarışma test usulü ile yapıldı. Yarışmaya Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ile ilçe genelinden bin 500 kişi katıldı.

Acehan, yarışmaya Kuran’ı Kerim'e göre Peygamberler ve Tevhit Mücadelesi kitabını okuyarak hazırlanıldığını ve bunun da eğitim ve öğretim açısından çok önemli olduğunu düşündüğünü belirtti.

Bu yıl belediye olarak yarışmaya kendilerinin de destek olduklarını hatırlatan Başkan Acehan, ’’Sınavdan önce Kuran’ı Kerime göre Peygamberler ve Tevhit Mücadelesi kitabının okunması ve bunu için bir ön hazırlık yapılması bence daha önemliydi. Bu imtihan öğretici oldu. Özellikle de imtihan sırasındaki soruların hazırlanışı açısından mesaj verici oldu. Onun için ben bütün katılımcılar açısından yararlı olduğunu düşünüyorum. Üç aydan itibaren devam eden okuma ve sorulara hazırlık konusundan da önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Yarışmaya Çubuk’tan büyük bir katılım olduğunu kaydeden Çubuk Koordinatörü Cüneyt Küpeli de yarışmanın hiçbir şekilde kaybedeninin olmadığını aktardı.

Kaynak : AA

http://www.haber7.com/guncel/haber/1332454-ideal-insan-son-peygamberin-sav-hayati-konulu-bilgi-yarismasi

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.