HORTUM MUHTARIN AĞILINI UÇURDU...

HORTUM MUHTARIN AĞILINI UÇURDU...

İlçemiz Kuyumcu Mahallesi’nde meydana gelen hortum, Muhtar Süleyman Kılınç’a ait koyun ağılını uçurdu.

Şuayip YAMAN

 

Hortum, Muhtar Süleyman Kılınç’ın geçtiğimiz yıl borçlanarak yaptırdığı ağılın metal çatısını yerinden söküp uçurarak maddi hasar oluşmasına neden oldu.

 

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre; İlçemize bağlı Kuyumcu Mahallesi’nde meydana gelen ve 15-20 saniye süren hortumda can kaybı olmadı. Hortum koyunların bulunduğu metal geçmeli ve brandalı çadırı 20 m. yüksekliğe kadar uçurmuş, sonrada ağılın yan tarafına yatırmış...

 

Bugün saat 14.30 sularında meydana gelen hortum; Kuyumcu Mahalle Muhtarı Süleyman Kılınç’a ait koyun ağılını yerinden söküp, uçurmuş ve yaklaşık 20 m. sonrada yere bırakmış.

 

Hortum; 26 m. uzunluğunda, 9 m. genişliğinde ve üzeri 5 m. yanları ise 3’er m. yüksekliğindeki iskeleti birbirine geçmeli metal, diğer aksamı ise branda olan koyun ağılını tencere gibi 20 m. havaya kaldırmış, bir taraftan almış, diğer tarafa bırakmış.

 

Ağılda 20’si kuzu 180 koyun bulunmakta ve koyun ve kuzular birbirine sarıldığı için hortum onları kaldıramamış, sadece ortada tek başına dolaşan bir koyunu havaya kaldırıp sonra yere atmış, koyunun sadece uyluk kemiği kırılmış. 

 

Çadır şu anda kullanılamaz halde...

 

Muhtar Süleymen Kılınç konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Hortumun olduğu anda evde oturuyorduk. Komşuların çığlığı üzerine dışarıya çıktık. Birde baktık ki koyunların bulunduğu metal çadır darmadağın bir şekilde yerlerde, koyunlar ise birbirine sarılmış vaziyette. Allah’tan bir can kaybı yok. Cana gelmediği için oturup Yüce Allah’a şükrettim.

 

Durum tespiti için hemen Jandarmaya haber verdim. Allah onlardan razı olsun geldiler tutanak tutup gittiler.

 

Sonra da çadırı yaptırdığım imalatçıları aradım. Gelip enkaz haline gelen çadırı, birbirine geçmeli metal parçaları söktüler, branda çadırı topladılar. Bir fatura çıkartacaklar, çadırın tekrar kurulup-kurulmamasına çıkarılacak yeni maliyete göre karar vereceğiz.

 

Şu anda koyunlara evin önünde bakıyoruz.

 

Çadır geçtiğimiz yıl 27 bin liraya mal olmuştu. Tamamen kullanılamaz hale gelen çadırın kullanılması şu anda mümkün değil. Neyse ki Allah esirgedi; cana gelmedi, mala geldi. Allah beterinden saklasın dedi. 

 

Şimdilik 27 bin TL zarar...
 

Muhtar Süleyman Kılınç, Köylülerin anlattığına göre hortum ağılı tencere kapağı gibi bir yandan almış öbür yana devirmiş.

 

Koyun ağılını geçtiğimiz yıl 27 bin liraya yaptırdığını ifade eden Kılınç, tamamen kullanılamaz hale gelen bu çadırı bu yıl bu paraya yaptıramam diyor.

 

Hortum nedeniyle borç alarak yaptırdığı ağılının metal çatısı kullanılamaz hale gelen Muhtar Kılınç, hortumun olduğu saatlerde evde oturduğunu, çevredeki bağrışmalar sonucu dışarı çıktığını ve o manzara ile karşılaştığını söyledi.


Hortumun ağılını kullanılmaz hale getirdiğini ifade eden Kılınç, ağılında geçen yıla göre 27 bin TL.’lik maddi hasar meydana geldiğini ve durumdan tüm yetkili devlet organlarını bilgilendireceğini hasarların bir an önce giderilmesini talep edeceğini kaydetti
 

Kılınç ayrıca, ağılını yaklaşık bir yıl önce inşa ettiğini ve halen borçlu olduğunu, devletin bu hasarı karşılamaması durumunda kendisini zor günler beklediğini de sözlerine ekledi.

 

img-20190817-wa0000-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.