“HIZ KONTROL CİHAZI” OLAN RADARLAR KURULMALI...

“HIZ KONTROL CİHAZI” OLAN RADARLAR KURULMALI...

İlçe Belediyesi ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ortak bir proje hazırlayarak kentin işlek yollarında ortak bir radar uygulamasına geçebilir.

Şuayip YAMAN

İlçe de yerleşim yeri içerisinde 50 km. veya trafik şartlarına göre daha az olması gereken hız limitleri, artarak 100-150 arasında değişiyor. Birtakım trafik magandaları ilçe de terör estirirken, trafik ekiplerinin kontrolünden veya denetiminden nasıl kaçıyorlar?

kaza3-007.jpg

Bazı sürücüler ise zaman zaman, “İlçe trafik ekipleri aşırı hız yapan, sıfır çizen-makas yapan modifiyeli araçları, egzoz magandalarını, araçlarında bangır bangır müzik çalan sürücüleri görmezden gelip, duran araçlarımıza ceza yazmakla meşgul oluyorlar” diye şikâyette bulunuyor.

kaza2-007.jpg

Gerekli önlemler alınmadığı için, geçtiğimiz günlerde ölüm ve yaralanmaların neden olduğu kazalara sık sık rastlanmıştır..

kaza1-007.jpg

Oysa trafikteki araçlara ait hız limitlerini ve bu hızların aşılmasını radar kontrolü (mobil ve sabit) ile tespit etmek mümkündür.

Metropol kentlerde trafik görevlileri araç seyirlerinin can ve mal güvenliği açısından sorunsuz bir şekilde sağlanması amacıyla değişik kontrol yöntemleri ile hız limitlerine uyumu kontrol etmektedir.

Bu amaçla ilçemizdeki işlek yollara kule şeklinde ‘hız kontrol cihazı’ olan radarlar kurulmalı. Bu uygulamaya neredeyse hemen her gün kazaların olduğu Ankara Bulvarı’ndan başlanabilir. Örneğin İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün önündeki refüje bu radarlardan kurulabilir.

 

Bu sistemle hem sürücülerin hız kontrolleri kontrol altına alınmış olur ve hem de yollarda hız limitine uymayan sürücüler tespit edilebilir. Evlerine de birkaç gün içersinde kule radarlarının çeltiği fotoğraflı cezalar yollanabilir. Bu suretle hız limitine uymayan hız meraklısı sürücüler de caydırılmış olur. 

 

Ölüme sebebiyet veren trafik kazalarının genellikle şehirlerarası yollarda ve yüksek hızdan dolayı meydana geldiğini dile getiren emniyet yetkililerince, kazalara mahal vermemek amacıyla hız yapmayı caydırıcı yüksek cezalar öngörülüyor.

 

En başta ise yüksek hız ve emniyet kemeri kontrollerini sıklaştıran polis, bu doğrultuda ölüme sebebiyet veren kaza oranını yüzde 8.3, ölü sayısını ise yüzde 7.4 oranında azalttı. Şehirlerarası yollarda da caydırıcı önlemler sayesinde kazaların engellenmesini amaçlayan emniyet yetkilileri, hız sınırını yüzde 50 ve üstü oranda aşan sürücüleri 700 lira cezaya çarptırıyor.

 

İlçemizde de “Hız Kontrol Cihazı” olan radarlar neden kurulmasın!!!

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.