Gökçek adaylığını garantiledi

Gökçek adaylığını garantiledi

Ankara konusunda bekleyen AK Parti'de bugün sabah saatlerinde yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Dün akşam Gökçek çok önemli bir görüşme yaptı ve...

ANALİZ/ ANKARA KULİSLERİ

AK Parti koridorlarında yeni bir iddia dolaşıyor. Bu iddialara göre Melih Gökçek, bu dönemde AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanacak. Gökçek'in bu dönemde elini güçlendiren en önemli şey ise, parti içi muhaliflerin Karayalçın anketini kamuoyuna sızdırması!

Ankara uzun zamandır AK Parti'nin Mart 2009'da yapılacak seçimler için açıklanacak adayını bekliyor. Melih Gökçek konusunda sıkıntının var olduğu düşünülse de aslında kulislerde dolaşan iddialara göre bu geçen zaman Gökçek'in elini giderek güçlendiriyor.

Aslında çelişki gibi görülse de siyasi hafızası iyi olanlar bu konuyu çok iyi değerlendirecektir.

Nedeni ise basit?

Gökçek için sürekli Erdoğan'ın çelişki yaşadığı ifade ediliyor ve "aday yapılmayacağı" konusundaki düşüncenin ağır bastığı belirtiliyor.

Peki, tüm bunlara rağmen yine de Gökçek'in ismi açıklanırsa, o zaman ne olur?

Erdoğan, herşeye rağmen Gökçek'i seçmiş olur ki bu da Türk siyasetine Gökçek'in isminin kazıması anlamı taşır. Şüphesiz böyle bir durumda Gökçek, sanılandan daha güçlü olarak sandığa gider.

Böyle bir rüzgar tabanda da hareketlilik sağlar ve Gökçek yine büyük bir başarıyla seçimlerin galibi olur.

Aksi durumda ne olur?

Gökçek'in aday gösterilmemesi durumu için isterseniz, AK Parti'nin partileşme sürecine kadar geri gitmekte fayda var.

Erdoğan yasaklıdır ve Gökçek ise yeni parti için kolları sıvamış, Anadolu'yu gezmektedir. Projelerini anlatırken Gökçek'in bürosuna, şu anda milletvekili olan bir çok ismin gidip geldiğini de belirtmekte fayda var.

O dönemde Kanal A'da özel sdütyo programları hazırlanmakta, Anadolu'daki yerel TV'lerde bunlar yayınlatılmaktadır. Gökçek'in manevra alanını Ankara'yla sınırlı tutanlar ise sanırız büyük bir yanılgı yaşarlar.

Hele hele bu işi şöyle 20 yıl geriye götürseniz, Gökçek'in şu anda etkinliği küçümsenmeyecek bir çok isme çok yakın olduğunu görürsünüz. 

Anlıyacağınız Gökçek eğer açıklanmassa, oturduğu yerde boş durmaz. Bu da AK Parti'nin yani Erdoğan'ın hiç mi hiç işine gelmez. Hatta açıkça söylenmese de Gökçek, Erdoğan'ın köşk yolunu bile tıkar! 

Tüm bunlar değerlendirildiğinde ortaya çok önemli bir sonuç çıkıyor. Evet Melih Gökçek, AK Parti'deki muhaliflerine, medyada koparılan fırtınaya rağmen bir kez daha aday gösterilecektir.

Yok hala aday gösterilmeyecek diyenlerin şu çok önemli iki soruya cevap vermesi gerekiyor;

1- Açıklanmayan tek yer Ankara mı? Şu ana kadar Erdoğan sadece beş büyükşehirin adayını açıkladı. Diğer büyükşehir ve bir çok ilin adayları ise hala açıklanmadı. Açıklanmamasını Gökçek'in aleyhine yorumlayanların, açıklanmayan diğer iller içinde böyle düşünmesi gerekiyor.

2- Erdoğan, Gökçek'i CHP'ye mi harcatacak! Erdoğan, eğer Gökçek'i aday göstermesse, kamuoyu bunun nedenini yapılan düelloya bağlayacak.

Peki Erdoğan, Ankara seçmenine nasıl seslenecek?

"Eski adayımız yolsuzluk yapmıştı, bakın şimdi size yeni bir aday bunu seçin mi?" diyecek.

Erdoğan kendi ağzıyla partisinin ismini var olduğu iddia edilen ancak henüz kanıtlanmamış bir yolsuzluk söylentisinin muhatabı mı kılacak?

Daha önce de söylediğimiz gibi Gökçek, Ankara'ya hayırlı olsun!

Bu arada son bir not! Tüm bu sözler AK Parti'nin koridorlarında dolaşan söylentiler. Hele hele "hayırlı olsun" sözü yine çok önemli bir AK Partili isme ait. Bizden söylemesi...

Analiz/Ankara Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.