GELENEKSEL İFTAR’IN KONUĞU İLÇE KAYMAKAMI SEZER...

GELENEKSEL İFTAR’IN KONUĞU İLÇE KAYMAKAMI SEZER...

Yukarı Çavundur Mahallesi’nde 10 yıldır düzenlenen ‘Geleneksel iftar Yemeği’nin bugünkü konukları; İlçe Kaymakamı Uğur Sezer, Kaymakam Adayı Mehmet Anıl Koçak,daire amirleri ve vatandaşlar oldu.

Şuayip YAMAN

 

Yukarı Çavundur Mahallesi’nde 10 yıldır düzenlenen  ‘Geleneksel iftar Yemeği’nin bugünkü konukları; İlçe Kaymakamı Uğur Sezer, Kaymakam Adayı Mehmet Anıl Koçak, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Yzb. Umut Gürses,Aski Bölge müdürü Mehmet Akyıldız, İYİ Parti Çubuk Belediye Başkan Adayı Mustafa Aydos ve İYİ Parti yönetimi ile vatandaşlar idi.

Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Şahbudak ve Mahalle Muhtarı Osman Demirtaş konukları avlunun kapıda karşıladı.

“Geleneksel İftar Yemekleri 10 yıldır yapılıyor”

 Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de 10 yıldır devam ettirdiği geleneksel iftar sofraları her gün bir ailenin katkısı ile kuruluyor.

Yukarı Çavundur Mahallesi'nde yaşayanlar, 10 yıldır sürdürdükleri iftar geleneğiyle diğer mahallelere örnek oluyor.

Mahallede 10 yıl önce bir iş adamı tarafından başlatılan ve daha sonra mahalle halkı tarafından sahiplenilerek sürdürülen iftar geleneği, bu Ramazan ayında da kesintisiz devam ediyor. 

Ramazan ayı boyunca her akşam bu yıl yeniden tanzim edilen Dernek binasının avlusundaki açık alanda bir araya gelen vatandaşların iftariyeliklerini mahallede bir aile üstleniyor.

Dernek binasındaki mutfakta Çubuk’taki Urfa Pide ve Kebap Salonu Sahibi Ahmet Usta ve ve deneyimli personeli tarafından itina ile hazırlanan leziz iftar yemekleri, her gün iftar saatine yetiştiriliyor.

Tüm mahalleli ve Çubuk’tan davet edilen misafirler sıraya girerek tabldotlarla aldıkları yemekleri ile daha önceden hazırlanan masalarda birlikte oruçlarını açıyorlar.

Mahalle İmamı Mehmet Şentepe tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ve dualarla açılan oruç, mahalle halkının birlik ve beraberliğini pekiştiriyor.

İftar sonrası İmam Hasan Gürcan tarafından yemek duası yapıldı.

“Her Gün Yaklaşık 700 Kişi İftar Açıyor”

Ramazan ayı ile başlayan bu geleneği yaşamak ve yaşatmaktan mutlu olduklarını söyleyen Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Şahbudak, Bugün İlçe Kaymakamımız Sayın Uğur Sezer ve beraberindekileri ağırlamaktan son derece onur ve mutluluk duyduk.”

Dernek olarak organizasyonu kendilerinin yaptıklarını ve Ramazan’ın her gününü bir ailenin yemek masraflarını karşılayarak, Köy Konağı’nda ikram ettiğini söyleyen Dernek Başkanı Osman Şahbudak, Mahallemizde 5 yıl önce bir iş adamımız tarafından başlatılan bu geleneği mahalle halkı olarak biz sahiplenerek sürdürüyoruz. Yukarı Çavundur Mahallesi Derneği olarak burada yaklaşık 800 kişiye iftar yemeği veriyoruz" dedi.

“Sahura Kadar Sohbet”

Ramazan ayı boyunca mahalle halkının sahura kadar birlikte olduğunu söyleyen Şahbudak, "Dostlukların, arkadaşlıkların sona erdiği ya da kaybolmaya yüz tuttuğu günümüzde özellikle Ramazan ayını, rahmet ve bereket ayını en güzel şekilde değerlendiriyoruz. Burada tüm köylü gelip, iftar yapıyor, iftarın arkasından birlikte namaz kılınıyor. Daha sonra çaylarımız demleniyor ve herkes çayını içiyor, sohbetini yapıyor" diye konuştu.  

Ramazan’ın, arınma ve paylaşma duygularımızın güçlenmesi için en güzel fırsat olduğunu söyleyen İlçe Kaymakamı Uğur Sezer, iftar sonrası yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ay olan Mübarek Ramazan ayı, inananlar için güzelliklere ve yüce Allah’ın rızasına ulaşabilmede çok önemli fırsatları içerisinde barındırır.

 

Duaların ve ibadetin daha da anlam kazandığı bu günlerde, yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini en güzel şekilde yaşayıp yaşatmalıyız.

Yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği, manevi duyguların zirveye ulaştığı Ramazan ayında, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile işadamlarımızın düzenledikleri iftar organizasyonlarına zaman zaman hayırseverler de katkıda bulunuyor.

Bu mahallemizde de geleneksel hale gelen iftar yemekleri kapsamında bu günkü iftarı hayırsever bir kardeşimiz üstlenmiş. Kendilerine vatandaşlarımız adına şükran borçluyuz teşekkür ediyoruz.

Ayrıca iftar yemeklerine katkı ve destek veren hayırseverlere ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

iftar-vert1.jpgdscn6655-vert2.jpgdscn6682-vert3.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.