Galoşu Burdan Alın! Hayata Bağlayın

Galoşu Burdan Alın! Hayata Bağlayın

Çubuk’ta eski bir ilköğretim okulu binasında hizmet veren merkezde, 48 engelli öğrenci eğitim görüyor.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından değerlendirilip kabul edilen orta ve ağır düzeyde zihinsel, işitme ve ortopedik engelli öğrenciler, aldıkları beceri kursları sayesinde yaptıkları üretimle yeteneklerini sergiliyor.

Ayrıca öğrenciler el becerilerini geliştirmek amacıyla maket çalışmaları, kağıttan çiçek yapımı ve resim yapma gibi etkinlikler de bulunuyorlar.

Öğrenciler, aldıkları eğitimden memnun olduklarını belirtiyor.

Üretimde Değil, Satışta Sıkıntı Var
Günlük ortalama 500 galoş yaptıklarını söyleyen engelli öğrencilerden Ayşe Tahtakale, üretim konusunda sorunlarının olmadığını, ancak satış aşamasında sıkıntı yaşadıklarını bildirdi.

Ürettikleri galoşları okullarına bağışta bulunan kişi ve kurumlara hediye ettiklerini belirten Tahtakale, talep olması halinde daha hızlı çalışarak üretim sayılarını artırabileceklerini ifade etti.

Tahtakale, "Engelli olduğumuz için hayatı bırakmak yerine, tam aksine daha çok tutunmaya çalışıyoruz. Okulumuzun bazı ihtiyaçları var. Bağış yapılırsa, bunları karşılayabiliriz. Zaten yapılan bağışlara karşılık biz de kendilerine galoş hediye ediyoruz. Galoş ihtiyacı olanların bize gelmesini istiyoruz" diye konuştu.

Okulun Müdür Vekili Hayali Güllü de, öğrencilerin merkezdeki faaliyetlerinde bir şeyler üretebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatıyor.

Bu mutluluk kendilerini ve ailelerini de olumlu yönde etkiliyor.

Merkezde yapılan üretimin, tamamen öğrenciler için olumlu bir etkinlik olması amacıyla yapıldığını aktaran Güllü, bu faaliyetten gelir sağlamak gibi bir şeyi düşünmediklerini bildirdi.

"Okulun Fiziki Kapasitesi Yetersiz"
Okulun fiziki kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle bazı güçlükler yaşadıklarını da dile getiren Güllü, bu eksikliklerin bir an önce giderilmesi için yetkililerden destek beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.