FOLKLOR EKİBİNDEN SABİNOVDA MUHTEŞEM GÖSTERİ

FOLKLOR EKİBİNDEN SABİNOVDA MUHTEŞEM GÖSTERİ

Slovakya'nın Sabinov kentinde bir dizi kültürel etkinliklere katılan Çubuk Belediyesi Folklor Ekibi, Slovakya halkının gönlünü fethetti.

Sabinov Günleri'ne katılan Çubuklu öğrenciler, etkinlikler kapsamında halk oyunları ile festival alanında sahne alırak ilçeyi temsil etti.

Sabinov Günleri Festivali nedeniyle şehir meydanında stantlar kurulurken, giyimden, hediyelik eşyaya, gıdadan, el yapımı ürünlere kadar pek çok farklı ürünün sergilendi. Festival meydanında kurulan sahnede çeşitli ülkelerden de gelen gösteri grupları yer aldı.

Slovak grupların ardından sahneye çıkan Çubuklu öğrenciler, sergiledikleri halk oyunları ile Sabinovluların büyük ilgisini gördü.

Çubuklu öğrencileri izlemeye gelen Makedonyalı Afrodita Hayrula, sergilenen yöresel oyunlar karşısında çok etkilendiğini belirterek, Türk kültürünün dünyanın dört bir yanına yayılmasından büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye'ye bir hafta önce gittiğini kaydeden Afrodita Hayrula, Türkiye'nin son yıllarda büyük bir gelişme kaydettiğini ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, "24 senedir Slovakya'da bulunuyoruz ve burada pastahane işletiyoruz. Türkiye ile gurur duyuyoruz. Türkiye çok gelişmiş bir devlet. İnşallah, Allah'ım Tayyip Erdoğan'ı başımızdan eksik etmez. Çok seviyoruz Başbakan Tayyip Erdoğan'ı" dedi.

Çubuklu öğrenciler, Sabinov Spor Okulu'nun hazırlamış olduğu spor etkinliklerine katıldı.

Kütük atma, merdane atma, engelli koşu gibi farklı kategorilerden oluşan karşılaşmalar, öğrencilere ve izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı. Karşılaşmalarda Çubuklu sporculardan Galip Karkav engelli koşuda üçüncü olarak madalya almaya hak kazandı.

-Çubuklu İş Adamlarına Yatırım İçin Davet-

Sabinov Belediye Başkanı Peter Molcan, festivalde yaptığı konuşmada Çubuk ve Sabinov kardeşliğini pekiştirmek adına iki ülke işadamlarının ortak yapabileceği girişmeler olduğunun söyledi.

Molcan, bu tarzda etkinliklere ağırlık verilmesinin önemini vurguladı.

Başkan Özden ve beraberindeki heyet ile yapılan görüşmelerde karşılıklı mutabakat sağlandığı takdirde yatırım konusunda önemli adımlar atılabileceğini söyleyen Molcan, Çubuklu işadamlarını yatırım yapmaları için Sabinov'a bir kez daha davet etti.

Toplantıya katılan heyet ile birlikte Molcan, yapım aşaması devam eden bir iş merkezine ziyarette bulunarak iş merkezi hakkında bilgi verdi.

Sabinov'daki son gece nedeniyle düzenlenen akşam yemeğine başta belediye başkanları olmak üzere şehrin önemli kişileri katıldı. Yenilen yemeğin ardından sanat okulu öğretmenleri, heyet için Türk dizilerinin müziklerinden oluşan bir gösteri sundu.

Müzik dinletisinin ardından veda konuşmasını yapan Molcan, Türkçe olarak

"sevgimiz hiç bitmesin, bu kardeşlik ebediyen devam etsin" dedi.

Başkan Özden ise Sabinov-da öğrencilerin ve heyetin en iyi şekilde ağırlandığını söyleyerek, "Şahsım ve heyetim burada kendimizi evimizde gibi hissettik" dedi.

Sabinov Belediye Başkanı Molcan'ı ve heyetini 13-16 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'ne davet eden Başkan Özden, bu dostluğun sağlam adımlarla ilerlediğini ve birçok ülkeye örnek olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.