Folklor Ekibi Geziyle Ödüllendirildi

Folklor Ekibi Geziyle Ödüllendirildi

Başkan Özden’den Başarılı Folklor Ekibini Geziyle Ödüllendirdi

 

Slovakya’nın Sabinov Şehrinde Türkiye’yi ve Çubuk’u temsil eden Çubuk Belediyesi Folklor Ekibi sergiledikleri başarılı performans ile Slovakyalıların ve Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’in büyük beğenisini toplarken, ekip Prag ve Budapeşte’ye geziyle ödüllendirildi.  

Çubuk Belediyesi Folklor Ekibinin gösterisi Slovakya’nın Sabinov şehrinde büyük yankı bulurken, gösterilerin ardından öğrencileri tebrik eden Başkan Özden, öğrencilerin bu başarısını ödüllendirmek ve onları daha güzel sonuçlar elde etmeye teşvik etmek için bir geziyle ödüllendireceğini söyleyerek öğrencilere bu konudaki fikirlerini sordu.

Görmek istedikleri yerleri belirten öğrenciler genel olarak Prag ve Budapeşte üzerinde yoğunlaşırken Başkan Özden’de bu isteklerini kırmayarak yetkililerden Prag ve Budapeşte gezilerinin organizasyonu için gerekli hazırlıkların yapılmasını istedi.

Sabahın erken saatlerinde Sabinov’dan ayrılan heyet ve öğrenciler, Prag’a doğru yola çıktı. Yol boyunca hareketli şarkılar eşliğinde eğlenen öğrenciler isteklerini geri çevirmeyen Başkan Özden’e çok teşekkür ettiler. Prag’ta tarihi yerleri gezen öğrenciler, gördükleri bu önemli yerler karşısında Türk tarih ve kültürünün tüm etkilerinin Avrupa’ya yansıdığını gördüler. Bunun dışında şehir merkezinden geçen Vıltava Nehrinde tekne turuna katılan öğrenciler nehrin her iki tarafındaki tarihi eserleri görme fırsatı yakaladılar.

-Çubuklu Rehber Gezdirdi

Gezinin ikinci gününde ise Budapeşte’ye doğru yola çıkan öğrenciler, tarihin canlı tanıklarını görme fırsatını yakaladılar. Budapeşte’de yaşayan Çubuklu Serdar Üzüm rehberliğinde bu tarihi kenti daha yakından tanıyan öğrenciler, şehir ve şehrin geçmişi hakkında daha fazla bilgi sahibi oldu. Osmanlı tarihinden de kesitlerin anlatıldığı şehir turunda Estergon Kalesi, Gülbaba Türbesi, Kahramanlar Meydanı, Parlamento binası, Terör Müzesi, Margit Adası, Mescit ve Atila Caddeleri gibi ünlü tarihi yerleri ziyaret ettiler.

Estergon Kalesinin bir zamanlar Osmanlılara ait olduğunu öğrenen öğrenciler, kalenin bahçesinde yer alan Türk Mezarları ve Şehitleri için dua ederken, Macarlar tarafından çok sevilen Gülbaba Türbesini de ziyaret ederek hep birlikte burada da dua ettiler.  

Visegrand (Seyir Terası)’ında öğle yemeği yiyen öğrenciler şehrin ve Tuna Nehrinin manzarası karşısında adeta büyülendi. Aileleri ve sevenleri için hediye almak isteyen öğrenciler Szentendre kasabasında Türk esnaflardan alış veriş yaptılar.

Yurda dönüşte Edirne’de bulunan 2. Selim tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan Selimiye Camiini ziyaret eden öğrenciler, burada şükür namazı kıldılar. Selimiye Camii İmamı Yusuf Serenli tarafından cami hakkında detaylı bilgi verilerek, caminin mimarisi ve önemli yerleri incelendi.

-Çubuk Belediyesi Ulusal Düzeyde Ülke Tanıtımına Katkı Verdi

Ekipte öğrencilere seyahat süresince eşlik eden Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, seyahatin her yönü ile başarılı bir seyahat olduğunu söyleyerek, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’e ve ekibine teşekkür etti. Ekibin ve öğrencilerin çok mükemmel olduğunu vurgulayan Taş, ’’Bu gibi faaliyetler bölgesel bir faaliyet değil, ulusal bir faaliyettir. Bizim yaptığımız her olumlu faaliyet Türkiye’ye mal edilebileceği gibi, olumsuz bir harekette Türkiye’ye mal edilir.  Dolayısı ile Çubuk Belediyesi ulusal düzeyde ülke tanıtımına büyük bir katkı yapmaktadır. Umarım bu kültürel faaliyetler artarak devam eder’’ dedi.

Kültür ve tanıtım gezisine Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği olarak kendilerini de bu heyetin içerisine davet eden Başkan Özden’e ve ekibine ayrı ayrı teşekkür eden Dernek Başkanı Zeki Avan, bu güne kadar tek taraftan baktıkları olaylara geziden sonra, Türkiye’nin dışarıdaki görünüşü, itibarı ve Avrupa’nın gerçek yüzünü de görerek bakacaklarını söyleyerek, ’’Gezi çok yararı bir etkinlik olmuştur. Şahsen gitmeden önce sadece gidilip gezilip gelinecek diye düşünüyordum. Ancak gördüm ki ekip kendisini çok iyi yetiştirmiş, her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüş ve hem kültürel, hem tarihi, hem de ülkemizi temsil yönü olan bir gezi olmuştur. Ecdadımızın hüküm sürdüğü ve adalet götürdüğü yerleri ziyaret ederek, tüm şehitlerimizi rahmetle andık. Osmanlının eserlerini inceledikçe, gittiği yerleri gördükçe maneviyatımız yükselerek yurdumuza döndük. Biz ecdadımızla gurur duyuyoruz’’ diye konuştu.

Heyet ve öğrenciler yapılan ziyaret ve etkinliklerin ardından karayolu ile yurda döndü.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.