Film Çekerek Yabancı Dil Öğreniyorlar

Film Çekerek Yabancı Dil Öğreniyorlar

Çubuk lise öğretmeni, öğrencilerine İngilizceyi öğretmek için farklı bir teknik kullanmaya başladı.

Meliha Hasanali Bostan Fen Lisesi’nde İngilizce Öğretmenliği yapan Ayşe Kayacan, öğrencilerine İngilizceyi kısa sürede ve etkin bir şekilde öğretmek için yeni bir metot uygulamaya başladı. Öğrencilerine belirli konular veren Ayşe Kayacan, verdiği konulara göre İngilizce senaryo yazmalarını istedi. Öğrencilerin yazdığı senaryoları, yine öğrenciler oynadı. Çekimlerini de öğrencilerin yaptığı kısa filmler için mekan olarak okul ve bahçesi kullanıldı.

Çekilen 5 kısa filmde 30 öğrenci oynarken, çekimlerin ardından öğretmen Ayşe Kayacan, yaptığı çalışmayı proje haline getirerek Avrupa Birliği’ne sundu.  Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi Projesi olarak kabul edilen projeye İtalya, İspanya, Romanya ve Macaristan’dan da ortak katıldı.

Çubuklu öğrenciler tarafından hazırlan kısa filimler başta Türkiye olmak üzere İtalya, İspanya, Romanya ve Macaristan’da öğrenciler tarafından İngilizce öğrenmek için izlettirilecek.  

Öğrencilerinin kısa film sayesinde kısa sürede İngilizce konuşmalarını, yazmalarını ve anlamalarını sağlayan Ayşe Kayacan ve öğrencileri aynı zamanda okula da maddi bir kazanç elde edilmesi sağlandı.  

Hazırladıkları kısa filmleri ilçedeki İngilizce öğretmenlerine de veren Ayşe Kayacan, diğer öğrencilerin de projeye dahil olmasını istiyor.

Meliha Hasanali Bostan Fen Lisesi İngilizce Öğretmeni Ayşe Kayacan: Projemizi Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi Projesi kapsamında yaptığımız bir projesi, ismi de Muvet.  Projemize 30 bin Euro para verildi. Uluslararası ajansı tarafından ama projemizin 5 tane ortağı var. Bunlar İtalya, İspanya, Türkiye, Romanya ve Macaristan. Projenin adı Muvet kısa metrajlı filimler çekerek İngilizceyi öğretebilme. Burada amaç şuydu çocukların İngilizcede ki 4 becerisini, işte konuşma, yazma, dinleme ve okuma becerilerini film çekerek uygulamalarını sağlamaktır. Projede 30 tane öğrencimizi yer aldı ve 5 tane film çektik. Her filmde yaklaşık 6 şar tane öğrenci yer aldı. Filmlerimiz youtube yüklendi, ama muvetin kendi sayfasında da var. Web sitesi sayfası var ve oraya yüklendi. Ayrıca İtalya, İspanya, Romanya’ya da gönderildi. Aynı zamanda burada 2 hafta öncesi bir toplantı yaptık. Çubuk’ta ki İngilizce öğretmenlerini davet ettik ve aynı zamanda da projeyi anlattık, metodun işleyişinden bahsettik. Burada ki hedef şuydu, projedeki hedef öğrencilerde ki yabancı dil korkusunu yenmelerini sağlamak ve konuşma, dinleme, okuma, yazma becerilerini özellikle bu 4 becerilerini üzerinde durup bunları ilerletmesini sağlamaktı. Filimler bu şekilde çekildi.

Meliha Hasanali Bostan Fen Lisesi Öğretmeni Türker Ganal: Bu projemiz film çekerek çocuklara İngilizceyi öğretmek. Bu proje de öğrencilerin öğrenerek video çekerek, İngilizceyi daha kapsamlı şekilde daha kolay eğlenceli bir şekilde öğrenmesi amaçlanıyor. Bu proje uluslararası bir proje bununla alakalı bizim 5 tane ortağımız var. Bu ülkelerle beraber bu projeyi yapıyoruz. Bu projede öğrencilerimiz temel unsurunuz, bizim bu filmi çekerek İngilizcelerini geliştiriyorlar. Eğlenerek bu İngilizceyi öğrenmiş oluyorlar. Bu 5 ülkede yapıldı. Bizim ülkemizde yaygınlaşması sağlanıyor. Bizim görevimiz ülkemizde bu projenin yaygınlaşmasını sağlamak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.