Festival'in İlgi Odağı Çubuk Standı

Festival'in İlgi Odağı Çubuk Standı

Büyük Ankara Festivali'nde Çubuk Belediyesi tarafından ilçeyi ve belediye faaliyetlerini tanıtmak amacıyla kurulan stant, vatandaşların ilgi odağı oldu.

 

Çubuk Belediyesi tarafından kurulan yaklaşık bin metrekarelik stant, vatandaşların ilgi odağı oldu. Bekir Ağalar Konağı binasının minyatür modelinin yanı sıra alanda ilçeyi simgeleyen Karagöl, Çubuk 2 Barajı, Ay Kayası, Hacılar Şelalesi ile tarihi evlerin maketi de yer aldı.

                Çubuk Belediyesi standında bulunan tanıtım stantlarında Çubuk Agat taşı, Çubuk turşusu, Çubuk eti, bazlaması, gözlemesi baklavası ve çeşitli yöresel ürünlerinin tanıtımları ve satışları da yapılıyor.

                Kuzeyin Yıldızı Çubuk yazısının bulunduğu kapıdan stant alanına girilirken, ortaya yerleştirilen dev yıldızda ilçenin tarihi ve turistlik yerleri ile 1402 Ankara Savaşı resimlerle anlatılıyor. Stant, gün boyu seçkin aktiviteleriyle katılımcıların beğenisini topluyor. Geniş bir bahçe alanında oluşturulan oturma alanlarında oturan ziyaretçiler Çubuk standında keyifli saatler geçiriyor. Çubuk Belediyesi folklor ekibinin çeşitli yörelere ait oyunları sergilediği ve yerel sanatçıların sahne aldığı festival alanında vatandaşlar aileleriyle birlikte, yaz akşamlarında eğlenme imkanı buluyor.

                Festivalin açılış saatinden gece 24:00’e kadar açık olan stantta misafirlerini ağırlayan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ankara Hipodrom alanında 22 Haziran-01 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Ankara Festivalinde ilçelerini en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. Açılan stantta ilçenin mesire alanlarını, doğal güzelliklerini, yöresel ürünlerini, Çubuk turşusunu ve Çubuk agat taşını tanıttıklarını anlatan Başkan Özden, ’’Yapılan bu festival ile Ankaralılara hizmet veren tüm birimler açtıkları stantlarla çalışmalarını anlatmakta ve vatandaşlarda belediye çalışmalarını yakından görmekteler.  Bizler açısından en önemlisi de ilçemizin ve belediyemizin tanıtımını bize gösterilen alanda yapmamızıdır. Bu ilçeler açısından büyük bir avantajdır. Böylesi güzel ve ihtişamlı festivali düzenleyerek bizlere bu fırsatı veren Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e ve ekibine sonsuz teşekkür ederim. Bütün Ankaralıları standımıza bekliyoruz’’ dedi.

                Yönetimi ile birlikte standı ziyaret eden Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, açılan standın ilçenin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu kaydederek, ’’Bu yılkı festival alanı farklı bir dizayın da yapılmış. İlçemizin çok iyi tanıtıldığını ve temsil edildiğine inanıyorum. Ayrıca belediye tarafından oluşturulan folklor ekibinin oyunları da çok hoşuma gitti. Tüm bu hizmetlerde emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.  

                Yoğun ilginin gördüğü ve insanların akın akın geldiği Çubuk Standına gelen misafirlere çeşitli ikramlar da yapılıyor. Standın içerisinde kurulan sahnede her gün farklı bir etkinlik yapılıyor.

                Yerel sanatçılarımızın düzenlediği konsere, Belediye Başkanı Lokman Özden, Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzal, Belediye Meclisi Üyeleri Ünal Öztürk, Osman Refahiyeli, Kemal Küçük, Harun Olmuş, İsmail Özdemir, Ömer Aydın ve vatandaşlar katıldı.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.