Festival'de Çubuk Kazandı

Festival'de Çubuk Kazandı

Ev sahibi mutluy'du misafir mutluydu.En önemlisi'de festival'in amacına ulaşmasıydı.

 

 

 







Yaklaşık dört aylık bir hazırlıktan sonra, 6-7-8-9Eylül 2007 tarihinde yapılan 3. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali bitmesine bitti ama katılımcılar ve ziyaretçiler uzun süre festival etkisinden kurtulamayacakları görünüyor. Dünyanın Tek, İç Anadolu’nun En Büyük Festivali sloganıyla yola çıkan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca 2007 yılna damgasını vurduğu görülmekte. On beş Ülkenin katıldığı festival katılımcılardan ve izleyicilerden tam not aldı.

“ Yaklaşık 5 Trilyonluk Girdi Sağladığı Belirtiliyor”

Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalinin diğer Festivallerden farkı İlçeye girdi sağlayan en büyük festival olmasıdır. 3. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali, geçen seneki ziyaretçi sayısını katladığı belirtiliyor. Gene ilçe ekonomisine katkı sağlayan festivalde Tonlarca turşu, Et ve hamur işi ürünler satışı yapılmıştır. Birçok şirket ve işletmeci yeni ürünlerini sergilemiş, tüketicinin beğenisine sunmuştur. Dünya Kültürlerini ve ürünlerini bir araya getiren Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ilçesine önemli girdiler sağlamıştır. Gene Festival sayesinde turşunun ihracatı sağlanmış ve toptan almak isteyen tüccarlar festivale katılarak ürün siparişi vermişlerdir.

Festivali çok sayıda basın mensubu takip etti. Emekleyen Bebekler yarışı, trakink yürüyüşü, en çok turşu yemek yarışları, yabancı ülke gösterileri, semah ve semazen gösterileri basının ilgi odağı oldu. Festivalin 2. günü ve 3. günü verilen halk konserleri görmeye değer birer konserdi. Festival süresince Ankara Çubuk arası yolda zaman zaman trafik yoğunluğundan tıkanmalar olduğu görülmekteydi. Çubuk Belediyesi personeli, Kaymakamlık personeli, Emniyet Ekipleri ve Sivil toplum örgütlerinin tam kadro olağan üstü özveriyle çalıştığı festival Türkiye’ye örnek bir festival oldu.

“Ekonomik Girdi Sağlayan En Büyük Festival”

Danışmaya koyulan ziyaretçi defterine yazılanlar festivalin ne kadar başarılı olduğunun en büyük kanıtı niteliğinde oldu. Festivalin 4. günü ilçemize gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, stantları gezerek katılımcılardan bilgi aldı. Daha sonra sahnede bir konuşma yapan Başkan Gökçek Çubuk Türkiye de ve dünya da ses getirmiştir dedi. Başkan Gökçek kısa konuşmasında şunları vurguladı ” Uluslar arası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali çok kısa sürede inanılmaz gelişti. Bu konuda başta değerli Belediye Başkanımız Adem Tuğluca olmak üzere tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Çubuk her yönden gelişiyor ve değişiyor. Bu festivalin, diğer festivallerden en belirgin özelliği, Çubuk Festivali İlçeye ekonomik girdi sağlayan en büyük festival olmuş. Tebrikler, Başarılar “dedi.

Festival biter bitmez 2008 yılı festival hazırlıklarını başlatan Çubuk Festivali ile Dünyaya damgasını vurmaya doğru gidiyor… (H.Yiğiner)


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum