Festival Turşuları Kuruluyor

Festival Turşuları Kuruluyor

İlçemizde bu yıl 24-27 Eylül arasında 5'incisi düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali öncesinde, üreticiler turşuları hazırlamak için harekete geçti.

İlçedeki imalathanelerde kışın tüketilmesi için yapımına başlanan turşular, aynı zamanda festivalde sunulmak üzere özenle hazırlanıyor.

Çubuk İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak, salatalıktan yapılan turşu üretiminin olumsuz hava şartları nedeniyle bu yıl geç başladığını söyledi.

Salatalığın ikinci ekimden sonra ürün vermeye başladığını bildiren Akbayrak, buna rağmen üretimin kaliteli ve yeterli olduğunu belirtti.

Turşu üreticisi Satılmış Benli de festivalle birlikte her yıl turşu üretim ve satışlarının arttığını söyledi.

Festivalin ilçenin ekonomisine büyük katkı sağladığını anlatan Benli, şöyle devam etti:

''İlçemizdeki tüm tesislerde makinelerle turşu üretimi yapılıyor. Tarladan toplanan salatalıkları önce makineyle numaralara ayırıyoruz. Daha sonra sınıflara ayırdığımız salatalıklar makine yardımıyla 3 kez yıkanıyor, çiçekleri alınıyor ve en son iğneleme işlemine tabi tutuluyor. Ardından ilçemize has özel tarifiyle, içine herhangi kimyasal kaktı maddesi koymadan, doğal ürünler katarak turşularımızı kuruyoruz.''

Çubuk Belediyesinin, imalathaneleri ve satışa sunulan turşuları sürekli denetlediğini belirten Benli, şunları kaydetti:

''Tüm ilçede turşu üretiminde hijyen ve kaliteye çok büyük önem veriliyor. Biz turşuları kuruyoruz, bir de hanımlar turşu kurmak için zahmet etmesin. Turşularımız, evde kurulanlardan daha lezzetli ve ekonomiktir. Üretici olarak bizler bu konuda çok iddialıyız. Yapılan tanıtım çalışmaları için de Çubuk Belediye Başkanı Özden ve ekibine teşekkür ediyoruz.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.