FESTİVAL’ DEN YÜZÜMÜZÜN AKIYLA ÇIKMALIYIZ

FESTİVAL’ DEN YÜZÜMÜZÜN AKIYLA ÇIKMALIYIZ

Festival hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Ankara Bulvarı ortasındaki refüj (orta kaldırım) de bulunan elektrik direkleri bayrak ve festival logolarının yer aldığı flamalar ile süsleniyor. Belediye görevlileri dur-durak demeden harıl harıl çalışıyor.

 

                                                                                  Şuayip YAMAN

 

Ama Bulvar’ın Çubuk-Ankara istikametindeki bildik çöp manzaraları devam ediyor. Bunlar kötü görüntü kirliliği yaratıyor. Ve çöpler zamansız olarak gündüz atılmaya devam ediyor.

cop02-002.jpg

Eki Şabanözü Kavşağı’nda (eski havuzun bulunduğu yer) Büyükşehir tarafından dikilen saat hala sürekli 18.44’ ü gösteriyor. Acaba bunda bir keramet mi var?

cop10-002.jpg

Atatürk Parkı’ndaki havuz çok kirli ve çocuklar bu havuz içerisinde oynuyorlar.

cop14.jpg

Festival çerçevesinde yapılacak “Kortej Yürüyüşü” kapsamında güzergâh üzerindeki Harikalar Diyarı, Dallen ve Başgimpa önündeki trafik kargaşasına müsamaha edilecek mi? Çünkü işyerlerinin önünde sürekli trafik kuralları ihlal ediliyor. Trafik tek şeritten işliyor. Yetkililer görmezden geliyor. Bunu yabancı konuklara nasıl izah edeceğiz? Bu işyerleri torpilli mi diyeceğiz? Özellikle çocuklar böyle bir manzarayı ülkelerinde nasıl anlatacaklar?

 

Ayrıca her Festival’de Atatürk Parkı’nda havuzun etrafındaki çiçekler konser izleyicileri tarafından üzerine basılarak yok ediliyor Festival bitiminde yeniden çiçek dikiliyor. Bu Festival’ de de bu tür manzaralar tekrar yaşanacak mı?

 

Festival organizatörlerinin dikkatine sunulur...  

 

Festival’den Yüzümüzün Akıyla Çıkmalıyız

 

Festival’in adı daha önceleri “Uluslar arası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali” idi. Şimdi ise “Uluslar arası Çubuk Kültür Festivali” oldu. İnşallah adına uygun bir Festival olur. Çubuk zengin kültürü ile anılır.

 

Çünkü daha önceki Festival’lerde;

 

a) Kültür en son planda idi. Kültürle ilgili çok muhteşem stantlar kurulmasına ve sergilenmesine rağmen vatandaşlar buralara yönlendirilememiş, “nerede çalgı, oraya kalgı” zihniyetiyle yeme, içme ve konser peşinde koşmuştu.

 

b) En önemlisi de “Çekirdek Çitleme Kültürü” hat safhaya ulaşmış, cadde ve sokaklar neredeyse samanlığa dönüşmüş ve temizlik işçilerinin korkulu rüyası olmuştu. Umarım bu Festival de böyle manzaralarla karşılaşmayız.

 

Festival’e gelen yerli ve yabancı turistlere güler yüzlü davranılmalı. Çünkü Çubuk Halkı ‘misafirperver’ olarak bilinmektedir. Hiçbir kimsenin bu ilçenin itibarını, onurunu ve şerefini ayaklar altına almaya hakkı yoktur.

 

Ziyaretçilere kaliteli ve lezzetli ürünler sunulmalı, fahiş fiyatla ürün satılmamalı. Özellikle turşu stantlarındaki ikramlar “3” numara değil, “0” numara turşudan yapılmalı..

Belediye Zabıta ve Temizlik ekipleri görevlerini aksatmamalı, her zamankinden daha fazla mesai yapmalı...

 

Stantların temizliği ve düzeni sürekli kontrol edilmeli..

 

Çöp kutuları ve konteynerleri sık aralıklarla ve vatandaşın görebileceği bir şekilde konulmalı..

Yerlere çöp ve izmarit atanlar münasip bir lisanla ikaz edilmeli..

 

Kuruyemiş satıcıları, kabuklu yemiş alanlara ayrıca, üzerinde “kabukları yere atmayınız” yazılı boş “kese kağıdı” vermeli..

 

Stantlarında döner, kavurma gibi et ürünleri ile unlu mamul yapan ve satanların mesleklerinde uzman olmaları, özellikle de stant verileceklerin “Festivale Hazırlık Kursları”na katılanlardan, “sertifika” sahibi olanlardan tercih edilmesi gerekir.

 

İlçede “otopark” yok. Hiç değilse Festival’e mahsus olmak üzere oto parklar ihdas edilerek “oto parka gider” levhaları konmalı, bu suretle turistlerin rahatça gezmeleri için ilçe sokak ve caddelerine geçici bir süre de olsa nefes aldırılmalı..

 

İlçede yeterli tuvalet yok. El yıkama yerleri yok. Bu nedenle en azından gezici el yıkama noktaları yapılmalı, bunlar işaret levhaları ile görülecek yerlere konmalı...

 

Sağlık ambulansı ve ekibi her an hazır bulundurulmalı, trafik akışı düzenli olarak sağlanmalı..  

 

En önemlisi de Festival alanı Panayır’a dönüşmemeli...

 

Festival’den yüzümüzün akıyla çıkabilmemiz için 7’ den 77’ ye tüm Çubukluların üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapmaları dileğiyle...

cop09-002.jpgcop08-002.jpgcop07-002.jpgcop06-002.jpgcop05-002.jpgcop04-002.jpgcop03-002.jpgcop02-002.jpgcop01-001.jpg

cop13.jpgcop12.jpgcop14.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum