EYMİR GÖLÜ’NDEKİ AĞAÇ KATLİAMINA PROTESTO…

EYMİR GÖLÜ’NDEKİ AĞAÇ KATLİAMINA PROTESTO…

ODTÜ gözetimi altında bulunan ve halkın girişi izne tabi tutulan Eymir Gölü’ndeki ağaçların yeni açılacağı iddia edilen kafe ve restoranlar için kesilmesi, çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından protesto edildi.

 Ellerinde dövizlerle Eymir Gölü çevresinde yürüyerek kesilen ağaçları yerinde tespit eden Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, yapılan ağaç katliamını basın açıklaması ile protesto ettiler.

        Eymir Gölü çevresinde dolaşarak kesilen ağaçları basın mensuplarıyla birlikte  tek tek tespit eden Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu, ODTÜ Yönetimi Ankara halkının ağaçlarını katlettiğini belirterek,“ODTÜ Yönetimini kınıyorum. ODTÜ’nün görevi ağaç kesmek değil, talebe yetiştirmektir” dedi.

        ODTÜ Rektörlüğü nezdinde olayı bir kez daha kınadıklarını ifade eden Saltoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

         “Kamu yararına olan ODTÜ Yolu yapılırken, feveran eden ODTÜ Yönetimi ve öğrencileri, burada gerçekleştirilen katliam karşısında seslerini çıkarmamaktalar. ODTÜ yolu, halkın kullanımı için, bir amaç için yapılmıştı. Binlerce ağaç dikildi. Ama burada üç tane lokantacı, kafe sahibi için ağaç kesip yol açıyorlar.  Burada ODTÜ Rektörünü ve yönetimini kınıyorum.”

 

“BAKANLIK İLE STK’LARI GÖREVE DAVET EDİYORUM”

 

        Saltoğlu ve yanındaki sivil toplum örgütü temsilcileri, Eymir’de kesilen ağaçları yerinde tespit ederken, göle yakın bir alanda yol açma çalışmaları için kesilen yüzlerce ağaca da tanık oldular.

         Ormanın içinden kıyı şeride doğru yeni yol açılırken kesilen onlarca ağacı basın mensuplarına göstererek açıklamasını  sürdüren Saltoğlu, “Burada yapılan ağaç katliamını görmeleri ve bu katliama el koymaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile çevreci kuruluşları göreve davet ediyorum” dedi.

          Konuşmasına “Ankaralılar adına suç duyurusunda bulunacağım” diyerek devam eden Saltoğlu, “Burası mezbelelik hale gelmiş, bu durumdan kurtulması için Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin vakti geldi” şeklinde konuştu.  

 

“ODTÜ YOLU YAPILIRKEN BAĞIRANLAR ŞİMDİ NEREDE?”            

        Eymir Gölü’nün ve çevresinin artık Ankaralıların nefes alacağı bir alan olarak herkesin kullanımına açılması gerektiğini ifade eden Saltoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

          “Daha önce ODTÜ Yolu yapılırken bangır bangır bağıran Ankara milletvekillerini buraya davet ediyorum. Gelsinler burada kesilen ağaçları görsünler. Eğer gerçekten çevreci ve ağaçları seviyorlarsa gelip burada kesilen ağaçlar için kamuoyunu bilgilendirsinler. Bizim Kent Konseyi olarak amacımız kimseyi suçlamak değildir. Ama burada iki tane kafe ve lokantaya yol açmak için yapılan bu ağaç kesmek vatanseverlik değildir. Burası Ankara’nın ve Türkiye’nin akciğerleridir.”

         11 kilometrelik Eymir Gölü kıyı şeridinin büyük bir kısmını, yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri ile yürüyerek kesilen çeşitli büyüklüklerdeki ağaçları basın mensuplarına gösteren Saltoğlu, çevrede bulunan ölü kuşları da göstererek, ağaç kesimleri ile doğal yaşama zarar verildiğinin somut bir göstergesi olduğunu söyledi.      

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.