ESKRİMDEKİ GURURUMUZ MUHAMMED FURKAN KALENDER...

ESKRİMDEKİ GURURUMUZ MUHAMMED FURKAN KALENDER...

Çubuklu Eskrimci Muhammed Furkan Kalender, “Akdeniz Eskrim Şampiyonası’nda gümüş madalya alarak ilçemizi gururlandırdı.

Şuayip YAMAN

İtalya'nın Cagliari şehrinde 02-03 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılan Yıldızlar U17 ve Gençler Akdeniz Şampiyonası'nda Erkek Kılıç branşında Çubuk Halk Eğitim Merkezi

İle Anka Gençlik ve Spor Kulübü’nün birlikte açtığı Eskrim kurslarında yetişen ve aynı zamanda Anka Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu olan Muhammed Furkan Kalender ikinci olarak gümüş madalyaya uzandı. 

 

Muhammed Furkan Kalender’in Antrenörü, Kulüp Başkanı ve aynı zamanda babası olan Mustafa Kalender yaptığı açıklamada, “Pul müsabakalarının ardından Tablo 16'da Yunan sporcu Gerasimos Floratos ile karşılaşan Kalender, rakibini 15- 8 yenerek çeyrek finale kaldı. Çeyrek finalde İtalyan sporcu Ciro Buenza'yı 15- 12 yenen Kalender, yarı finalde de Ürdünlü Ahmad Alamawi'yi 15- 8 yenerek finale yükseldi.

 

Finalde Mısırlı Adham Moataz'la yarışan Kalender, 15- 8 yenilerek şampiyonayı ikincilikle tamamladı ve gümüş madalyanın sahibi oldu. 

 

Antrenör Mustafa Kalender yaptığı bir diğer açıklamada ise, Bu müsabakanın Avrupa ve Dünya Şampiyonası öncesi iyi bir deneyim olduğunu, eksiklikleri görme fırsatı olduğunu, hedeflerine ulaşmak için daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Moral ve motivasyon açısından aldıkları dereceyi önemsediklerini ve alınan haklı galibiyeti tüm ilçe halkına armağan eden Muhammed Furkan Kalender, Dünya ve Avrupa şampiyonası için ilçe halkından dualarını eksik etmemelerini rica etti. Tüm emeği geçenlere sonsuz şükranlarımı sunarım dedi.

Çubuklu Eskrimci Kardeşler; Enes Talha Kalender ve ağabeyi Muhammed Furkan Kalender yurt içi ve yurt dışı Eskrim müsabakalarında başarıdan başarıya koşuyor. Madalyaya doymuyorlar...

 

Kalender Kardeşlerin bu başarılardaki en büyük destekçileri ise şüphesiz Antrenör ve Kulüp Başkanları olan babaları Mustafa Kalender... 

akdeniz1-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.