Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Çubuk tepkisi

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Çubuk tepkisi

TBMM'deki 23 Nisan özel oturumuna katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'liler konuşacakken ayrıldı.

Bununla ilgili soru üzerine, "Mehmedimi şehit edenleri dinleyeyim mi yani" diyen Erdoğan, Çubuk'ta yaşananlar için de şu ifadeleri kullandı: "PKK ile hangi siyasi örgüt el ele kol kola geziyor ve bunun yanında da Türkiye’de hangi siyasi partiler kol kola veriyorlar. Sonra oraya gidiyorlar. Ben bile bir cumhurbaşkanı olarak herhangi bir şehit evi ziyaretinde önce soruyorum. Gidişim orayı rahatsız eder mi?"

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çubuk’ta saldırıya uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu aramayacağını söyledi. TBMM’deki oturumdan HDP’lilerin konuşmasını beklemeden ayrıldı. Erdoğan, “Erken ayrılıyorsunuz” sorusu üzerine “Nasıl ayrılmayalım? İstiklal Marşını şu parlamentoda söylemeyenleri dinleyelim mi? Mehmedimi şehit edenleri dinleyelim mi? Onlarla kol kola olanları dinleyelim mi” dedi.

Erdoğan, Çubuk’ta yaşananlarla ilgili de şunları söyledi: “Burada bir şehit var ve bu şehidin kimler tarafından yapıldığı belli. PKK ile hangi siyasi örgüt el ele kol kola geziyor ve bunun yanında da Türkiye’de hangi siyasi partiler kol kola veriyorlar. Sonra oraya gidiyorlar. Burada artık bir gaz sıkışması var. Bu insanların birikmiş olan gaz sıkışması karşısında nereye gideceksin, bunların hepsini etraflıca bir incelemek lazım, bunların üzerine de düşünmek lazım değil mi? Bunları bir istismar şeyine dönüştürmenin bir anlamı yok. Buralarda çok dikkat etmemiz gerekir. Ben bile bir cumhurbaşkanı olarak herhangi bir şehit evi ziyaretinde önce soruyorum. Gidişim orayı rahatsız eder mi? Eğer edecekse gitmeyim derim. Dua yapacaksam duayı evimden yaparım, olay bu kadar basit.”


‘DAHA NEDEN ARAYAYIM?’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu arayıp aramayacağına ilişkin gelen soruya “Yorumumu yaptım. Daha neden arayayım?” şeklinde yanıt verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.