Enstrümanlar küçük ellerde şekilleniyor

Enstrümanlar küçük ellerde şekilleniyor

Çubuk Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen projeyle, yetenekli ve istekli ilköğretim öğrencilerine yönelik ''Enstrüman Yapım Atölyesi'' kuruldu.

Türkiye'de ilk defa kurulan ''Teknoloji ve Tasarım Atölyesi'' bünyesinde açılan ''Enstrüman Yapım Atölyesi''ni ziyaret eden Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, kursun, öğrencilerin gelişmesi ve yetenekli çocukların meslek sahibi olması açısından da çok önemli olduğunu kaydetti.

Dallı, öğrencilerin müzik dersine olan ilgi ve sevgilerini artırmak adına, bu projenin çok yararlı bir çalışma olduğunu ifade ederek, ''Enstrümanların küçük ellerde şekillenmesi gerçekten çok önemli. İnşallah burada öğrendikleriyle güzel sanatlara ve konservatuvarlara devam ederler. O zaman burada aldıkları eğitim çok daha anlamlı olur'' dedi.

Müzik öğretmeni Ercan Akgün'ün öncülüğünde açılan atölyede, öğrenciler; keman, klasik kemençe, kemençe, kontrbas, kabak kemane, tambur, gitar, bağlama gibi birçok müzik aletinin yapımını öğreniyor.

Bir dönem Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda enstrüman ustası olarak da görev yapan Akgün, deneyimlerini bundan sonra Çubuk'ta usta çırak ilişkisi içinde gençlere aktaracağını söyledi.

Yaklaşık 1 yıldır Çubuk Barbaros İlköğretim Okulunda müzik öğretmeni olarak görev yaptığını anlatan Akgün, Kaymakam Meftun Dallı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak'a, kendisine böyle bir imkan sağladıkları için teşekkür etti.

Akgün, bugüne kadar birçok enstrüman yaptığını dile getirerek, şunları söyledi:

''Şu anda 8 öğrencimiz bulunuyor. Ancak atölyemiz tüm öğrencilerimize açıktır. Bu konuda eğitim alacak öğrencilerin iyi bir müzik kulağı olması ve müzik aletlerine karşı merakının olması gerekiyor. Burada öğrencilerimize önce müzik aletlerinin çalışma prensibini anlatıyoruz. Biz burada vurmalı, nefesli, mızraplı, yaylı ve tuşlu aletlerin imalatını çok rahatlıkla yapacağız. Yaptığımız müzik aletlerin kutularını da kendimiz imalat ediyoruz.''

AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.