Engelliler için ‘Empati yürüyüşü’ yapıldı

Engelliler için ‘Empati yürüyüşü’ yapıldı

‘Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında protokol üyeleri, engelli ve aileleriyle birlikte ‘Empati Yürüyüşü’ yaparken, ellerinde Türk Bayrakları taşıyan gurup terörün bitmesi için de dua etti.

Engelli vatandaşları engelli aileleri gibi tekerlekli sandalyede süren ve onlara eşlik eden protokol üyeleri, farkındalık oluşturmaya çalıştılar. Bu yılki programda ellerinde Türk Bayrakları taşıyan engelliler ve yakınları engelsiz ve terörsüz bir hayat için slogan attılar.

Etkinlik, eski Şabanözü kavşağında başlayarak Atatürk Caddesi üzerinde yürünerek Atatürk Parkı’nda son buldu. Atatürk Parkı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti okunurken, İlçe Müftüsü Bilal Kara tarafından tüm şehitlere ve geçtiğimiz hafta Van'ın İpekyolu ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Çubuklu polis memuru Ahmet Çam’ın ruhuna dua edildi.

Yapılan duanın ardından konuşan Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği Başkanı Sebahattin Horoz, “Bizimle birlikte yürüdüğünüz için teşekkür ederiz. Bildiğiniz üzere 10-16 Mayıs Engelliler Haftası. Bizde kendimizce bir festival düzenleyelim istedik, ancak ülkemizde ki terör olaylarından ve şehitlerimizden dolayı festivalden vazgeçtik” diye konuştu.

Engellilerle birlikte hayatı paylaşmaya devem ettiklerimi ve ellerinden geldiği kadar engellilerin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceklerini vurgulayan Şahin, ’’Belediyemizle birlikte inşallah Çubuk ilçemizi engelli dostu bir şehir yapmak için çaba sarf edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Erbay Kücet, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği Başkanı Sebahattin Horoz, CHP Çubuk İlçe Başkanı Vural Çokcan, öğrenciler, engelliler ve aileleri katıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.