En Güzel Balkon ve Bahçe Yarışması Yapıldı

En Güzel Balkon ve Bahçe Yarışması Yapıldı

Çubuk'ta, Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘En Güzel Bahçe En Güzel Balkon Yarışması’ sonuçlandı.

 

Yarışmaya, 21 Haziran ile 09 Temmuz tarihleri arasında başvurular kabul edilmişti. Hayatı Yorgun Yaşamayanlar’ sloganıyla bu yıl ilk defa yapılan yarışmaya balkon kategorisinde 5, bahçe kategorisinde 12 olmak üzere toplam 17 başvuru yapıldı.

Başvuranların balkon ve bahçeleri titizlikle incelendi. Peyzaj mimarı, şehir plancısı ve Pak ve Bahçeler Müdüründen oluşan jüriyle tüm katılımcıların bahçe ve balkonları ziyaret edilerek fotoğraflandı. Yapılan incelemeler belirli kriterler dahilinde yapılan jüri toplantısında değerlendirilerek dereceye girenler belirlendi.

En güzel balkon yarışmasında belirlenen kriterlerde yetmiş puanın üzerinde bir puan alan olmadığı için ilk üçe giren olmazken, en güzel bahçe yarışmasında ise birinci Mustafa Bakar, Fatma Aktaş ikinci ve Nuh Aktepe üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Belediye Meclis Salonunda düzenlene törenle Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden verdi. Dereceye girenlerden en güzel bahçe birincisine 3 çeyrek altın ve 50 adet gül, ikinciye 2 çeyrek altın ve 25 gül, üçüncüye 1 çeyrek altın ve 10 gül verilirken, tüm katılımcılara da 2 adet gül verildi.

Meclis Salonunda düzenlenen törende katılımcılara hitaben konuşan Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçede yaptıkları ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Özden,’’Yeniden Yeşil Çubuk için biz geldiğimiz günden itibaren çalışmalara başladık. Bu kapsamda ilçe sakinlerinin nefes alabileceği Atatürk, Barbaros, Yavuz Selim, Yıldırım Beyazıt ve Akkuzulu mahallelerinde 17 koruluk alanında 283 bin 938 metrekare alana 35bin 492 adet ağaç diktik. İlçemizde bulunan koruluk alanlarını 3 den 20’ye çıkarttık. İlk geldiğimizde kişi başına düşen yeşil allan 3,73 metrekare iken, 2010 yılında bu rakamı 7,57 metrekareye çıkardık. Hedefimiz kişi başına düşen yeşil alanı 16 metrekareye çıkartmaktır. Amacımız ilçemizi yeşil alan sayısını artırmak ve doğa ile bütünleşmiş bir kent haline getirmektir. Bu amaçta tabii ki en büyük destekçimiz ve çevrenize örnek olacak kişiler sizlersiniz. Siziler mahallenizde ve bölgenizde yaptıklarınızla insanlara örnek olmaktasınız. Sizi gören, örnek alan ve sizlerinde onlara çeşitli desteklerinizle sizin gibi yeni çevre dostu birçok doğasever oluşacaktır.’’ dedi

Birinci gelen Mustafa Bakar’da oluşturduğu bahçe ile insanlara örnek olmanın kıvancını yaşadığını söyleyerek, ’’İki binin üzerinde çam yetiştirdim. Çevremde bulunan ve merak eden tüm komşularıma bitki konusunda destek oluyorum. Ben bitkilerle uğraşmasını çok seviyorum. Beni dinlendiriyor ve rahatlatıyor. Herkese tavsiye ederim’’ diyerek, böylesi güzel organizasyonu tertip etmesinden ve doğa dostu olmasından dolayı Başkan Özden’e ve ekibine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.