Diyelim ki Ak Parti Yok!

                                              DİYELİM Kİ AK PARTİ YOK!

 

AKPARTİ"nin olmadığı bir siyaset meydanı düşünelim.Acaba Türkiye siyaseti nasıl şekillenir?AKPARTİ"nin dışındaki partiler Türkiye siyasetine ne katkıda bulunuyor? Halkın beklentilerine cevap verebiliyorlar mı?AKPARTİ olmazsa halkın tercihleri hangi yönde gelişir?Tabi bu sorulara cevap ararken önce Türkiye siyaseti nasıl AKPARTİ"siz  olur onun alternatiflerine bakmak gerek.

Sayın başbakan parti genel başkanlığını bırakırsa örneğin Cumhurbaşkanı olursa şimdiki AKPARTİ olmaz.Ya da daha önce denendiği gibi AKPARTİ kapatılırsa AKPARTİ olmaz.

Birinci durumda AKPARTİ tamamen sona ermez ve yeni bir lider ile yola devam eder.Özal"sız ANAP gibi ya emanetçi bir lider gelir,ya da kalıcı bir lider.Emanetçilerin her partiyi bitirdikleri teori haline geldi.Yeni bir lider ise yeni bir AKPARTİ demektir.Bu durumda sayın başbakanın popülaritesini devam ettirebilir mi? Bu arada liderlik yarışı da yaşanır mı ve hatta parti bölünür mü? Bunlarda ihtimaller içinde.AKPARTİ de muhtemel lider adayları kimler olabilir? Kimler partiyi bölebilir?

Kanımca sayın Cumhurbaşkanı en güçlü aday olur.Bülent Arınç,Ali Babacan diğer adaylardır.

Sayın Cumhurbaşkanı bu görevden Başbakanlığa iner mi? Bence inmez.Bülent Arınç daha ilk adımda tepkiler alır ve yolu tıkanır.Bence AKPARTİ"nin gelecekteki genel başkanı Ali Babacan"dır.O da Tayyip Erdoğan"ın aldığı oyu alamaz.Partinin bölünebileceğine ise ihtimal vermiyorum.

Gelelim ikinci alternatife.

Yeni bir kapatma davası neticesinde parti kapatılırsa o zaman AKPARTİ"yi daha güzel bir gelecek bekliyor demektir.Yeni bir parti ile yola devam edilir.Mağduru seven halkımız yine mağdurun yanında yer alır ve AKPARTİ hem sayın başbakanı cumhurbaşkanı yapar hem de istediği liderle halkın oyunu toplar.

Yani AKPARTİ için lider değişikliği daha büyük bir tehlike arzediyor.

Diğer partilere gelince..

Mecliste grubu olan partiler olarak CHP ve MHP, en azından şimdiki liderleri ile halkın beklentilerine cevap veremiyor.En büyük noksanlıkları AKPARTİ"yi her konuda şiddetle eleştirirken,halkın beğenisini kazanacak alternatifler üretememek.Liderlerinin karizmasının Tayyip Erdoğan kadar beğenilmemesi de bugün bir seçim yapılsa yine oy alamayacaklarını gösteriyor.Yani CHP ve MHP bu liderlerle AKPARTİ"yi yerinden edemeyecek gibi gözüküyor.CHP nin başına AKPARTİ"nin muhafazakar demokrat kimliğinden bir şeyler koparabilecek bir lider ve yönetim kadrosu gerekiyor.

MHP ise gençliğin sevdası olarak gençliği ateşleyecek genç,vizyon ve misyon sahibi,güvenilir,bilgin ve tutkulu bir lider ile yola devam ederse iktidar perdesini aralayacak gibi.

Bu arada Numan Kurtulmuş ile yeni bir perde açan Saadet Partisini de analiz etmek gerekiyor.

  

Erbakan"ın onayı ile genel başkan olan Numan Kurtulmuş"un Saadet Partisi, hocanın siyaset yasağı kalkınca yeni gelişmelere gebe kaldı.Kasımda olağanüstü bir kongre planlanıyor.Bir takım çevreler bu kongrenin Numan Kurtulmuş"un  genel başkanlığının ve parti liderliğinin perçinlenmesi amacıyla yapıldığını iddia ederken,bir kısım çevreler de hocanın Saadet Partisini yeniden şekillendireceğini ve AKPARTİ"nin oylarını toplayacak,iktidara yürüyecek bir vizyon partisi yapacağını ve belki de Numan Kurtulmuş"un da değiştirileceğini iddia ediyor.

Kimin haklı olduğunu kasımda görürüz.Ama benim şahsi görüşüm Saadet Partisi"nin AKPARTİ"nin gömlek çıkaran vizyonlarından önemli bir kadroyu transfer etmeden AKPARTİ"nin oylarını bölemeyeceği şeklinde.Bülent Arınç Saadet partisinin başına gelirse oy dengeleri nasıl değişir düşünmek lazım.

Özetlemek gerekirse şu anda AKPARTİ"nin alternatfi yok.Son anketler de bunu gösteriyor.AKPARTİ"siz bir Türkiye siyasetin de de halkın beklentilerine cevap verebilecek ne bir muhalefet partisi ne de bir lider var.Ama Türkiye siyasetçileri bir gün bu ülkenin AKPARTİ"siz de kalacağını öngörörerek halkın beklentilerine cevap verebilecek siyasi yapılanmaları daha şimdiden hazırlamadırlar.

AKPARTİ ile bir yere kadar gidebiliriz ama bu muhalefetle asla..

Bu yazı toplam 1421 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum