Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Orhan TÜBİTAK Üyeliğine Atandı

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Orhan TÜBİTAK Üyeliğine Atandı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Orhan, Cumhurbaşkanlığının 23/10/2018 tarih ve 2018/198 sayılı kararınca Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) yönetim kurulu üyeliğine atandı.

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yeniden yapılanan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu’nun (TÜBİTAK) ilk yönetim kurulu üyelerini atadı.

Yeni isimler arasında bilim, teknoloji, Ar-Ge ve sanayi dünyasından isimler yer aldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, TÜBİTAK başkanlığına mevcut başkan Prof. Dr. Hasan Mandal atanırken, ilk yönetim kurulu üyeleri de Prof. Dr. Mehmed Özkan, Prof Dr. Metin Orhan, Mehmet İhsan Taşer, Lütfü Haluk Bayraktar, Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk ve Aydın Ünal oldu. Yaklaşık 8 ay önce TÜBİTAK Başkanı olarak göreve başlayan Mandal, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu üyesi.

SAĞLIK AR-GE’Sİ UZMANI

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Mehmed Özkan, daha önce TÜBİTAK, Türk Patent ve Marka Kurumu ile Türkiye Bilimler Akademisi’nde (TÜBA) çeşitli görevlerde bulundu. Özkan’ın akıllı robotlar ve robotik cerrahi ve biyomedikal elektronik alanlarında uzmanlığı bulunuyor. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Orhan da “Sağlık Ar-Ge’si” konusunda uzmanlığıyla bilinirken, Medyasoft Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Mehmet İhsan Taşer ise, bilişim alanında yaptığı faaliyetlerle tanınıyor.

BAYKAR GENEL MÜDÜRÜ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.