CUMHURİYETİMİZİN 100. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADIK...

CUMHURİYETİMİZİN 100. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADIK...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. Yılı tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen etkinliklerle kutladık.

 Şuayip YAMAN

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100. Kuruluş Kutlamaları, 28-29 Ekim tarihlerinde İlçemiz Atatürk Parkı ve Atatürk Caddesi ‘nde düzenlenen törenlerle gerçekleşti.

28 Ekim Cumartesi günü “Çelenk Sunma Töreni’yle başlayan Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yıldönümü 29 Ekim Pazar Günü düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. 

ÇELENK SUNMA TÖRENİ...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100.Yıl Kutlamaları münasebeti ile organize edilen Çelek Sunma Töreni,28 Ekim Cumartesi günü, İlçemiz Atatürk Parkı’nda gerçekleştirildi.

Törene; İlçe Kaymakamı Âdem KELEŞ, Belediye Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ, Cumhuriyet Başsavcısı Nevzat GÖKDAŞ, İlçe Emniyet Müdürü Recai AKBAY, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Caner KOCA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican KILIÇ ve şube müdürleri, İlçede faaliyet gösteren siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri,  Sivil Toplum örgütlerinin temsilcileri, Şehit ve Gazi yakınları, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Ayşegül ARIÖZ’ün sunduğu Çelenk Sunma Töreni’nde; Belediye Başkanlığı Çelengi İlçe Belediye Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ,  Kaymakamlık Çelengi ise İlçe Kaymakamı Âdem KELEŞ tarafından sunuldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından tören sona erdi.

TEBRİK AT TÖRENİ...

İlçe Kaymakamı 29 Ekim Pazar sabahı Tebrikleri Kabul Etti.

İlçe Kaymakamı Âdem KELEŞ, İlçe Belediye Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ ve İlçe Cumhuriyet Savcısı Muhammed ÇALIŞ ile birlikte Kaymakamlık Makamı’nda; Protokol üyelerinin, mülki, adli ve askeri erkân, emniyet mensupları, gaziler, şehit yakınları, kamu kurum yöneticileri, siyasi partiler, muhtarlar ve STK temsilcilerinin tebriklerini tek tek kabul ederek, katılımcıların Cumhuriyet Bayramını kutladı.


CUYMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA...

 
Tebrik at Töreni’nin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk Parkı önündeki Atatürk Caddesi üzerinde devam etti.

Çubuk Yıldırım Beyazıt Lisesi Anadolu Lisesi tarafından organize edilen sunuculuğunu Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Ayşegül ARIÖZ ve Erdinç ÇOŞGUN’un yaptığı Atatürk Parkı’ndaki kutlamalara; İlçe Kaymakamı Adem KELEŞ, Belediye Başkan Av. Baki DEMİRBAŞ, İlçe Belediye Başkan yardımcıları Harun OLMUŞ ve Lokman KILIÇ, Cumhuriyet Savcısı Muhammed ÇALIŞ, İlçe Emniyet Müdürü Recai AKBAY, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Caner KOCA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican KILIÇ ve şube müdürleri, İlçe Müftüsü Tahsin YAZGAN, İlçede faaliyet gösteren siyasi partilerin temsilcileri, Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Şehit ve Gazi yakınları, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Kaymakamı Adem KELEŞ, Belediye Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ törene katılan öğrencilerin ve halkın Bayramını kutladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Âdem KELEŞ günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Başta şehit yakınları ve gazilerimizi, öğretmenlerimizi,  umudumuz olan öğrencilerimizi ve vatandaşlarımızı saygı ile selamlıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten duygularımla kutluyorum.

Dirilişimizin sembolü olan Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlık ve huzur diliyorum.

“Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” diyen Cumhuriyet sistemi ile vatandaşların kendi özgür iradeleriyle demokratik, laik ve çağdaş adımlar atarak bugün 100.Yaşına gelen bu ülkenin,  tıpkı ecdadımızın yaptığı gibi sadece birbirimize değil bu coğrafyada yaşayan mazlum ve mağdurlara el uzatıp sahip çıkarak devletimizin bekası için toplum olarak daha fazla çalışıp, üreterek teslim aldığımız bu bayrağı gelişmiş medeniyetler seviyesine çıkarmak hedefinde olacağız. İfadelerini kullandı..

ETKİNLİKLER...

  • Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ebrar ÖZTÜRK,Bugün”  adlı şiiri, Mustafa YALÇIN “Akdeniz’e Doğru” adlı şiiri okudu
  • Öğrencilerden oluşan Bekir Yılmaz Ortaokulu Keman Topluluğu, Müzik öğretmenleri Seda İskender ÖZDEŞ yönetiminde ‘Kemanlı Mehter dinletilerini sundu.
  • . Ankara Kulübü Derneği Çubuk Şubesi Seğmen Ekibi, halk oyunları gösterilerini sundu.
  • Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Müzik Grubu Müzik Öğretmenleri Anıl Cenan ERDOĞAN yönetiminde; “Memleketim”, “Vatan Marşı” ve “Biz Atatürk Gençleriyiz” adlı şarkılardan oluşan bir konser verdi.

ÖDÜL TÖRENİ...

Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü münasebeti ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarımızda düzenlenen “Cumhuriyetimiz 100 Yaşında” konulu, İlkokullar arası Resim, Ortaokullar arası Şiir,  Liseler arası Kompozisyon Yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize ödüllerinin takdimine geçildi.

* İlkokullar arasında düzenlenen Resim Yarışmasında; Üçüncü olan Özel Mektebim İlkokulu öğrencisi Kaan DEMİR,

Ortaokullar arasında düzenlenen Şiir Yarışmasında; Üçüncü olan Özel Mektebim Ortaokulu öğrencisi Ali Baran ÖZBEK,

Liseler arasında düzenlenen Kompozisyon Yarışmasında; Üçüncü olan Çubuk Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşenur YANARDAĞ’a ödülleri İlçe Cumhuriyet Savcısı Muhammed ÇALIŞ tarafından takdim edildi.

* İlkokullar arasında düzenlenen Resim Yarışmasında; İkinci olan Barbaros İlkokulu öğrencisi Ecrin ACIELMA,

Ortaokullar arasında düzenlenen Şiir Yarışmasında; İkinci olan Selahattin Şişman Ortaokulu öğrencisi Gamze DURMAZ,

Liseler arasında düzenlenen Kompozisyon Yarışmasında; İkinci olan Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip LisesiHH öğrencisi Murat KABAKÇI’ya, ödülleri Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Harun OLMUŞ tarafından takdim edildi.

* İlkokullar arasında düzenlenen Resim Yarışmasında; Birinci olan Özel Aksoy İlkokulu öğrencisi Elif YİĞİNER,

Ortaokullar arasında düzenlenen Şiir Yarışmasında; Birinci olan Çubuk Ortaokulu öğrencisi Hasan Hüseyin TOPRAK,

Liseler arasında düzenlenen Kompozisyon Yarışmasında; Birinci olan Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencisi Sevda TİRYAKİ’ye ödülleri İlçe Kaymakamı Adem KELEŞ tarafından takdim edildi.

Tören Geçişi ve Kapanış

Kutlamalar Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmenleri; Kurtuluş KURTOĞLU ve Levent ALEMSİOĞLU koordinesinde yapılan Tören Geçişi ile sona erdi.

Organizasyon sonrası protokol üyeleri, organizasyonu gerçekleştiren öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti.

CUMHURİYET 100 YAŞINDA...

Bugün, 100. yılını kutladığımız bu büyük devrim, Türkiye'nin tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir.

Türkiye Cumhuriyeti, 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün liderliğinde kurulduğunda, yıkılmış bir imparatorluğun küllerinden yeniden doğmuş bir ulusun sembolüdür.

Bugün, 100 yıl önceki o tarihi günün coşkusunu, heyecanını ve gururunu tekrar yaşıyoruz.

ATATÜRK'ün “Yurtta sulh, cihanda sulh “ ilkesi doğrultusunda, Türkiye'nin dünya barışına katkıda bulunan, bölgesel ve global sorunlarda çözüm üreten bir ülke olması temennisiyle, cumhuriyetimizin 100. yılını gönül dolusu kutluyoruz.

Bu özel gün, birlikte olmanın, birlikte çalışmanın ve birlikte başarmanın önemini bir kez daha hatırlatıyor. Geçmişteki kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor; genç nesillere, cumhuriyetin değerlerini koruma ve daha da ileri taşıma görevini hatırlatıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun!

Cumhuriyetin 100. Yıldönümü, sadece bir tarihi anı değil, aynı zamanda bir milat, bir başlangıçtır. Geleceği inşa etme sorumluluğu, tüm Türkiye'nin omuzlarındadır. Bu sorumluluğun bilinciyle, daha aydınlık, daha müreffeh ve daha demokratik bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz.

 Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken, bir sonraki yüz yılı da aynı coşku, aynı azim ve aynı kararlılıkla karşılamaya hazırız.

Cumhuriyet, aydınlanmanın adıdır.

100 yıl önce bu gün yakılan bir meşaledir cumhuriyet.

Kimsesizlerin kimsesi, Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin sesidir Cumhuriyet.

Cumhuriyet emektir alın terinden akan. Namusuyla kazançtır hiç kimseye el açmadan. Bu yüzden yüzlerce fabrika kurulmuştur ülkemizde dört yandan.

Cumhuriyet demir ağlardır.

ATATÜRK ile birlikte ülkesinin ve milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna kan döküp can veren aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum...

“Türk ulusunun yaratılışına ve bilgisine en uygun yönetim şekli “Cumhuriyet”tir”

Mustafa Kemal ATATÜRK

img-1350-vert1.jpgimg-1409-vert2.jpgimg-1444-vert3.jpgimg-1484-vert5.jpgimg-1511-tile6.jpgimg-1538-tile7.jpgimg-1568-tile8.jpgimg-1597-tile9.jpgimg-1640-tile11.jpgimg-1674-tile11.jpgimg-1697-tile13.jpgimg-1729-tile14.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.