Cumhuriyet Bayramının 91. Yılı Kutlandı‏

Cumhuriyet Bayramının 91. Yılı Kutlandı‏

Çubuk’ta Cumhuriyetin 91. Yılı kutlamalar Kaymakamlık makamında sabah saatlerinde yapılan bayramlaşma ile başladı.

Çubuk’ta Cumhuriyetin 91. Yılı kutlamalar Kaymakamlık makamında sabah saatlerinde yapılan bayramlaşma ile başladı. Halk oyunları gösterilerinin ve müzik yayınlarının iptal edildiği kutlama programı Atatürk Caddesi’nde yapıldı.

Cumhuriyet kutlamaları çerçevesinde vatandaşların yoğun katılım sağladığı Atatürk Caddesi’nde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkanvekili Harun Olmuş, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Tiryaki ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Dinç halkın ve öğrencileri selamlaması ile devam etti.

Kaymakam Şahin, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in 91. Yıl dönümünü Karaman ilinde mahsur kalan madencilerin kurtarılması için yapılan çalışmayı hüzünle beklerken kutlamanın burukluğunu yaşadıklarını söyledi.  

Şahin, ’’Bütün madencilerimizin sağ salim sevdiklerine ve ailelerine kavuşmalarını temenni ediyoruz. Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Samsuna çıkarak başlatmış olduğu Milli Mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından 29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyet Türk Milletine bırakılan en büyük miras ve vazgeçilmez değerdir’’ dedi.

Cumhuriyet’in getirdiği yeniliklerden bahseden Şahin, gençlere seslenerek, ’’Bugün Cumhuriyette aldığımız güç sayesinde Türkiye Cumhuriyeti uluslararası camiada önemli bir konuma sahip olmuş bölgesindeki gelişmelerde aktif rol oynamış, yurtta ve dünyada iş ve dış tehditleri bertaraf etmesini bilmiştir. Ülkemiz dünyanın sayılı ülkelerinden biri olmaya namzettir. Cumhuriyet siz değerli gençlerin çabalarıyla daha da güçlenecektir. Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır’’ diye konuştu.

Şahin'in konuşmasının ardından öğrencilerden Şilay Topal, 'Bu vatan kimin’, Selen Ertepe ise, 'Bugün' adlı şiirleri okudu.

Cumhuriyetin 91 yılı anısına düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri ve madalyaları Kaymakam Şahin, Başkanvekili Olmuş ve Garnizon Komutanı Tiryaki tarafından verildi.

Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi'nin okul bandosu eşliğinde ilçede bulunan okulların düzenlediği geçit töreni vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. İlçedeki Cumhuriyet kutlamaları tören geçişi ile sona erdi.

cumhuriyet01-tile.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.