Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

- Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümü, Ankara'nın Çubuk ilçesinde törenle kutlandı

Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümü, Ankara'nın Çubuk ilçesinde törenle kutlandı.
Törenler, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Atatürk Caddesi'nde devam eden kutlamalarda, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Durmuş Kıran, halkı selamladı.

Törende konuşan Kaymakam Şahin, bu ülkenin gerçek sahibi olan ve gelecekte söz sahibi olacak geçlere çok büyük görevler düştüğünü söyledi.
Atatürk'ün; "Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yüceltecek olanlar sizlersiniz" sözleriyle gençlere olan inancını ve güvenini belirttiğini dile getiren Şahin, "Bu inanç ve güvenle mubassır medeniyetler seviyesine hızla ilerleyeceğinize olan güvencimiz tamdır.  Şuna inanalım ki, cumhuriyetimize sahip çıktıkça nice yıllar güven ve huzur ortamında birlikte kutlanılacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Şahin ve Belediye Başkanı Acehan, daha sonra Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren sporcu ve öğrencileri ödüllendirdi.
Kutlamalar öğrenciler ve sporcuların tören geçişinin ardından sona erdi.

Törenden bazı notlar ise şöyle; Öğrencilerden Şafak Çakıcı ‘Bugün’ ve Canan Fidan ‘Cumhuriyet’ isimli şiirlerini okumasının ardından Ankara Kulübü Derneği Çubuk Şubesi Seymenlerinin gösterisi büyük beğeni topladı. İyiki Çubuk Belediyesi tarafından Seymen ekibi kurulmuş. Oda olmasa törene renk katacak bir gösteri olmayacaktı. Ayrıca törende resmi geçitte bulunan okullardan Bekir Yılmaz Ortaokulu kıyafet, yürüyüş disiplini ve ellerindeki bayraklarla törene renk katanlardan oldu. Diğer okullar bu konuda sınıfta kaldı.  

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/ankara-haber/cumhuriyet-bayrami-kutlaniyor-1462187/

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.