CUMHURBAŞKANI’NI “KARŞILAMA TÖRENİ” HAZIRLIĞI...

CUMHURBAŞKANI’NI “KARŞILAMA TÖRENİ” HAZIRLIĞI...

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bir aksilik olmazsa!.. 2 Aralık 2016 Cuma günü Çubuk Külliyesi’nde, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne bağlı 4 fakültenin açılışını yapacak.

Şuayip YAMAN

 

Bu nedenle başta AK Parti İlçe Teşkilatı olmak üzere, Çubuk Belediyesi ve ilçede faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri Cumhurbaşkanı’nı en iyi şekilde karşılamak için heyecanlı ve hummalı bir çalışma başlattı.

 

2 Aralık 2016 Cuma günü Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne bağlı 4 fakültenin açılış töreni için Esenboğa Mahallesi’ndeki ‘Çubuk Külliyesi’ne gelecek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a “mükemmel” bir karşılama töreni yapılması amacıyla Çubuk Belediyesi Meclis Salonu’nda bir toplantı gerçekleştirildi.

 

AK Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş ile Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ın önderliğindeki toplantıya, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri katıldı.

 

Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan toplantının açılış konuşmasında; “Esenboğa, Güldarpı, Dumlupınar ve Kızılca mahallelerinin imar planları askıya çıkartıldı.

 

 Esenboğa Külliyesi’ndeki fakültelerin 2010 yılında yapılacağı belliydi. Bulvar Yolu yapılıyor. İlçe ile arası 4 km. kısalıyor.

 

Şu anda 4 fakülte de 6 bin öğrenci eğitim-öğretime başladı. İlçemizde kalan öğrencilerin ulaşımı için mavi dolmuşlar ve özel halk otobüsleri burada çalışıyor.

 

Buradaki alt yapı ve imar çalışmaları bizim önceliğimiz oldu.”

 

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, Bilindiği üzere Üniversite Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla kuruldu. Esenboğa Külliyesi’ndeki açılış töreni 2 Aralık 2016 Cuma günü saat 14.00 ‘de yapılacak.

 

Biz yapacağımız hazırlık ve çalışmalarda “nasıl teşekkür edeceğiz” onu konuşacağız.

 

Sayın Cumhurbaşkanımız ilçemizi en son 2004 yılında ziyaret etmişti.

 

Tören alanının doldurulması ve karşılama törenin hazırlıklarını,  Cumhurbaşkanlığı protokolü ile koordineli bir şekilde yapacağız.

 

Cumhurbaşkanımız ve beraberindeki heyet Ankara’dan gelip, Yenice Mahallesi’nden geçerek Esenboğa Külliyesi’ne girecek. Tören 4 fakülte arasında gerçekleşecek.

 

Burada afiş çalışması yapacağız. Bu konuda protokol çalışması yapıldı.

 

STK’lar adına, sizlerde afiş çalışması yapabilirsiniz. Afiş metinlerinin ne şekilde düzenleneceğine ise İlçe Kaymakamımızın da katılacağı son toplantıda, birlikte karar vereceğiz.

 

STK’lar adına bir karşılama siyasi değil. Bir devlet töreni yapılacak.

 

2 Aralık 2016 Cuma günü, vatandaşlar (özel halk otobüsleri ve minibüslerle) tören alanına taşınacak. Gerektiğinde EGO’dan da destek alınması gündemimizde..

 

Tören ile ilgili çalışmaları Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan koordine edecekler.”

 

Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “Düzenleyeceğimiz afişlerde; Üniversite’ye teşekkür ve METRO talebi gibi konular ifade edilecek.

 

Çubuk’la, Külliye’deki Üniversite arasında bir ulaşım sorunu olmadığı gibi, yurt konusunda da şimdilik bir sorun yok.

 

Eski Askeri Lojmanlarının bulunduğu yerdeki Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Ulubey Yurt Müdürlüğü’nün 560 kişi kapasiteli kız yurdunda 440 kız öğrencimiz kalıyor.  Bunların taşınmasında da bir sorun yok.

 

Yine Emniyet Müdürlüğü’nün yanındaki Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Fatma Hanım Yurt Müdürlüğü’nün 250 kişi kapasiteli erkek yurdunda ise 170 erkek öğrencimiz kalıyor.

 

‘Yeni Dünya Vakfı Yurdu’nda ise 150 öğrencimiz kalacak.

 

Yalnız yurtlarda kalan öğrencilerimiz tarafından Çubuk –Külliye arasında çalışan minibüslerin 20.45’e kadar çalışmaları isteniyordu.Bu sorunda görüşmeler sonrası halledildi. 

Apart pansiyonlar, 1200 kişi kapasiteli yurtlarımız var. Bunun yarısı dolu..

 

Kızılca, Dumlupınar, Melikşah yolu güzergâhı açılacak. Güldarpı-Esenboğa Mahallesi arasındaki mesafe 4300 m. gerek görüldüğünde bu yolu da açabiliriz.  

 

Yerleşke’den yeteri kadar faydalanamadık.

 

Güldarpı Mahallesi bölgesinde verimli olmayan ‘kuş uçuşu’ 232 dönüm bir arazi var. Üniversite hocalarının yerleşebileceği bir yer var. (Yayla Türk Kooperatifi’nin yanında)

 

Ankara Valiliği’nin, Havaalanı çevresindeki ahır sahipleri ile ilgili görüşü değişmedi...

Yalnız mandıralarla ilgili bir projesi var. “O Köy” projesi.

 

Valilik “Orman Köyleri Projesi” diye bir uygulama düşünüyor.

 

Bu proje ile hayvancılıkla ilgili faaliyette bulunanlara bir kredi kolaylığı sağlanacak, yüzde 18 indirimli...  (28 +19 = 47 köyümüze)

 

Orman köyleri bu suretle; Arıcılık, mantar çiftliği, sera, güneş enerjisi konularında faaliyetlerde bulunabilecek.

 

Mandıraların iskân ruhsatı varsa, bu projeden yararlanabilecekler.” Dedi.

 

Toplantı da “Karşılama Töreni” ile ilgili sivil toplum örgütlerinin konuyla ilgili görüşleri alındı. Sivil toplum örgütleri “Sayın Cumhurbaşkanımız hoş geldiniz” temalı ifadelerin yer aldığı afişlerden yapmayı taahhüt ettiler. Yalnız afişlerde ne gibi bir metin kullanılacağına önümüzdeki günlerde İlçe Kaymakamı ile yapılacak toplantıda karar verilecek.

toplanti1-vert.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum