Çubuk’un Nüfusu Ne Kadar ?

Çubuk’un Nüfusu Ne Kadar ?

Birçok ilçe halk Çubuk'un güncel nüfusunu merak ediyor. Bizde sizin için nüfusu yeniden güncelledik.

Birçok ilçe halk Çubuk'un güncel nüfusunu merak ediyor.  Bizde sizin için nüfusu yeniden güncelledik.

Çubuk İlçesi Ankara’nın güzide ilçelerinden bir tanesidir. Her ne kadar şehirlerarası yolların geçmediği söylense de Çankırı yolu Çubuk’tan geçmektedir. Ayrıca Kazan ve Kızılcahamam ilçeleri üzerinden Bolu –İstanbul yoluna bağlayan tali yollarda mevcuttur.  Ankara’nın en bakir ve doğal güzelliklerini bulunduğu ilçede nüfus artış hızı diğer ilçelere nazaran yüksektir. Özellikle son verilere göre ilçemizin nüfus artış hızı Türkiye ortalamasının üzerinde bir artış göstermektedir.

Peki, Çubuk İlçesi’nin 2016 yılındaki nüfusu ne kadar oldu?

İl ve ilçe girişlerindeki tabelalarda yazılı ancak bu yazılan nüfus rakamları güncel rakamlar değil. İlçemizin 2014 yılındaki TÜİK tarafından adrese dayalı yapılan nüfus sayımına göre nüfusu; 42.541 erkek, 42.095 kadın olmak üzere toplamda 84.636 kişi olarak hesaplanmıştı. Çubuk’un 2016 yılındaki nüfusuna baktığımızda ciddi bir artış olduğunu görüyoruz. TÜİK tarafından adrese dayalı nüfus sayımına göre Çubuk’un 2016 yılındaki nüfusu; 43.485 erkek, 42.570 kadın olmak üzere toplamda 86.055 kişi olarak hesaplanmıştır.

İlçemizin gelişmesi ile önümüzdeki yıllarda nüfusunun daha da artacağı tahmin ediliyor. Özellikle de Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin Kampüsü ilçemize taşınması ve metro projesi sonrası Çubuk’un nüfusunun ciddi oranda arttıracağı tahmin ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.