Çubuk’ta vatandaş ve esnaflara aşure dağıtıldı

Çubuk’ta vatandaş ve esnaflara aşure dağıtıldı

Çubuk Belediye Başkanı Demirbaş, esnaf ve vatandaşlara aşure dağıttı.


Çubuk Belediyesi tarafından ‘Aşure Günü’ dolayısıyla Atatürk Parkında etkinlik düzenlendi. Aşure dağıtım etkinliğine katılan Belediye Başkanı Baki Demirbaş, aşure dağıtılan standın başına geçerek vatandaşlara aşure ikram etti.
Parkta yapılan duanın ardından Başkan Demirbaş, Ak Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, MHP İlçe Başkanı İhsan Mutlu ve sivil toplum kuruluşu başkanlarıyla burada vatandaşlara tek tek aşure ikram etti.
Yoğun katılımın olduğu programda konuşan Başkan Demirbaş, hicri yılın ilk ayı olan muharremin onuncu gününe rastlayan Aşure Günü dolayısıyla her yıl oldu gibi bu yılda aşure dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti. 
Yaklaşık 5 bin kişilik aşure hazırladıklarını anlatan Demirbaş, ‘’Bir muharrem ayına daha eriştik. Muharrem ayı denilince akla aşure gelir. İçerisinde değişik lezzetleri içerir ama değişik zamanlarda, değişik dönemlerde Allah dostlarının, peygamberlerin hep sıkıntılara girdiği ve sıkıntıların giderilmesi adına dostlara ikram edildiği bir üründür. Cenabıhak birliğimize, beraberliğimize vesile kılsın. Allah kabul etsin, yiyenlere afiyet olsun diyorum’’ ifadesini kullandı. 
Atatürk Parkı’ndaki programın ardından ilçe esnafını tek tek dolaşan Demirbaş, Belediye meclis üyeleri ile birlikte bir taraftan esnafları ziyaret etti bir taraftan da aşure ikram etti.
Öte yandan Demirbaş, çay ocakların ziyaretinde de bulunarak, hayırlı ve bereketli işler temennisinde bulundu.
Esnafların taleplerini dinleyen Demirbaş, vatandaşlarla da sohbet etti.
Aşure ikramına Çubuk Muhtarlar Dernek Başkanı Burhan Şan, Çubuk İnşaat Müteahhitleri Derneği Uğur Murat Neşeli, Çubuk Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rumi Türkoğlu, Çubuk Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fatih Raşit Neşeli ile Belediye Meclisi üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.