Çubuk'ta ulaşım konusu ele alındı

Çubuk'ta ulaşım konusu ele alındı

Çubuk Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, ulaşımda yaşanan sorunları ele aldı.

Atatürk Mahallesi'ndeki yeni terminalde gerçekleştirilen toplantıya, kurul üyelerinin yanı sıra ilçede faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Çubuk Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi yöneticileri, toplu taşıma araç sahipleri ve şoförler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, ilçede son 10 yılda hızlı göçle toplu taşımacılıkta ciddi manada sorunlar yaşandığını söyledi.

Bugüne kadar hem vatandaşlarca hem de sektör temsilcileri tarafından kendilerine iletilen her türlü talep ve şikayetleri değerlendirdiklerini, üzerinde tartışarak çözüm yolları aradıklarını anlatan Tekaüt, hizmet verilen sektörün merkezinde insan olduğunu ve hem sektörde bulunanların hem de direkt muhatap olan yöneticilerin insan odaklı çalışması gerektiğini vurguladı.

Çok sayıda kişinin çalışmak için her gün Ankara'ya gidip geldiğini belirten Tekaüt, "Vatandaşlarımız kısa sürede rahat bir şekilde Ankara'ya ulaşmak istiyor ayrıca ilçemiz her geçen gün büyüyor ve birkaç hattan ilçe merkezine ulaşım sağlanmalıdır. Bunları isterken elbette otobüsçü esnafımızın da mağdur olmamasını ve para kazanmasını istiyoruz. Sizlerden aldığımız bilgilere göre de sorunların çözümü için öncelikle otobüslerin büyütülmesi gerekiyor. Bunun için de özel halk otobüslerinin Esenboğa Kavşağı'ndan itibaren Saray, Pursaklar, Hasköy, Aydınlıkevler'den yolcu almalarına müsaade edilmelidir ve yasal hakkı olan 487 hattını ve duraklarını Sıhhiye'ye kadar kullanmalıdır."

Toplantıda, Çubuk Engelli ve Engelli Dostları Derneği Başkanı Sebahattin Horoz, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Soba ve Çubuk Şoförler Odası Başkanı Zekeriya Erdoğmuş da taleplerini sıraladı.

Çubuk Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Kemal Küçük ve otobüsçülerin de söz alarak sıkıntılarını anlattıkları toplantıda sorunlara çözüm yolları arandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum