Çubuk'ta Türk Okçuluğu Kursu Açıldı

Çubuk'ta Türk Okçuluğu Kursu Açıldı

Çubuk'ta geleneksel Türk okçuluğu kursu açıldı.

Çubuk Belediyesi, Çubuk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Çubuk Toplum Sağlığı Merkezi iş birliğinde düzenlenen "Bir Nefes Sıhhat Projesi" kapsamında geleneksel Türk okçuluğu kursu açıldı.

Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlara yönelik üç ayrı grupta gerçekleştirilecek kurslar, teorik ve pratik derslerden oluşacak. 08 Şubat- 8 Haziran tarihleri arasında verilecek kurslar, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Geleneksel Türk Okçuluğu Kurs Koordinatörü Özgün Devrim, yaptığı açıklamada, kursta kullanılan malzemelerin Çubuk Belediyesi tarafından temin edildiğini belirterek, "Hem atalarımızın mirasına sahip çıkıyoruz hem de kursa katılanların sağlık için spor yapmasını sağlayacağız" dedi.

Tüm ilçe halkını geleneksel okçuluğa davet ettiklerini kaydeden Devrim, şöyle devam etti:

"Hayatımıza yön veren kültürel zenginliklerimizi spor alanında somut hale getiriyoruz. Kendi kültürümüzü yansıtan geleneksel Türk okçuluğunu, tecrübeli eğitmenlerimiz eşliğinde 7'den 77'ye öğretmeyi hedefliyoruz. Böylelikle ata yadigarı olan Türk okçuluğu sporunu ilçemizde yaygınlaştırmak istiyoruz. Okçuluğa katılmak isteyen tüm vatandaşlarımızın başvurularını 25 Ocak Pazartesi gününe kadar Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğüne şahsen yapmaları gerekmektedir" dedi.

Devrim, toplumunun sağlıklı ve güçlü nesillerden oluşması adına herkesi spor yapmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.