Çubuk'ta TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

Çubuk'ta TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

Çubuk'ta TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında bilim ve kültürün geliştirilmesi amacıyla Çubuk Bekir YılmazOrtaokulu'nda düzenlenen fuarda öğrencilerprojelerini sergiledi.

Fuarın açılışını yapan Çubuk Belediye BaşkanıTuncay Acehan, minik mucitlerin hünerlerini incelemekten son derece mutlu olduğunu söyledi.

Gençlerin bir şeylerle uğraştığını görmekten heyecan duyduğunu dile getiren Acehan, "Sizler hayal ettikçe ülkemiz daha fazla gelişecek. Sizleri ve hocalarınız tebrik ediyorum." dedi.

Fuarın öğrencilere ve onların yeni hayaller kurmalarına, kendilerini geliştirmelerine büyük katkı sunduğunu anlatan okul müdürü Engin Önal da, "Biz öğrencilerimizin her çabasında yanlarındayız. Onların başarısı için var gücümüzle çalışıyoruz. Emek verilince nelerin başarılabileceğini bu fuar bir kez daha göstermiştir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilerin yaptığı rüzgar gülleri, engel tanıyan otomobil, akıllı trafik ışıkları, akıllı otomobil gibi hazırladıkları farklı projeler tanıtıldı.

Yaklaşık 40 projenin sergilendiği ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören sergi, hafta sonuna kadar gezilebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.