Çubuk'ta Suriyeli Çocuklar İçin Özel Sınıf Açıldı

Çubuk'ta Suriyeli Çocuklar İçin Özel Sınıf Açıldı

Çubuk İlçe Müftülüğü, eğitim çağındaki Suriyeli çocukların eğitimlerini sürdürmesi için Gökçe Erkek Yatılı Kur'an Kursu bünyesinde özel sınıf oluşturdu.

Çubuk İlçe Müftülüğü, eğitim çağındaki Suriyeli çocukların eğitimlerini sürdürmesi için Gökçe Erkek Yatılı Kur'an Kursu bünyesinde özel sınıf oluşturdu.

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezinin işbirliğiyle "Suriyeli çocukların eğitimleri projesi" kapsamında başlatılan uygulamaya ilişkin bilgi veren Çubuk İlçe Müftüsü Bilal Kaya, sınıfın faaliyete geçmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Gökçe Erkek Yatılı Kur'an Kursu koordinatörlüğünde özel müfredatın uygulandığı sınıfa ilk etapta 15 Suriyeli çocuk kayıt yaptırdığını belirten Kaya, "Suriyeli çocuklarımız iç savaş nedeni ile uzak kaldıkları eğitimlerine açılan bu sınıfla birlikte kavuştular. İnşallah mahrum kaldıkları eğitimlerine burada devam edecekler. Hem aileleri hem de çocuklar bu durumdan çok memnunlar" dedi.

Gökçe Erkek Yatılı Kur'an Kursu Müdürü Muammer Uzun ise çocuklara tahsis edilen ve yeniden düzenlenen sınıfta hem kendi öğretmenleri hem de kurstaki öğretmenler vasıtasıyla eğitimler verildiğini anlattı.Kursta sosyal faaliyetlerin yanı sıra sportif aktivitelerin de yapıldığını anlatan Uzun, "Misafir öğrencilerimizle ilgili bu sene Çubuk'ta hatta Ankara'da ilk defa böyle bir kurs açılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yabancı öğrenci eğitim programları var. Bizde bu programları burada uygulayacağız. Kuran'ı Kerim başta olmak üzere Türkçe öğretmeni, rehberlik öğretmeni, pedagojik formasyon öğretmenleri gelerek bu öğrencilerimize burada eğitim verecekler. Öğrencilerimiz şuanda burada yatılık olarak kalıyorlar. Bizim diğer öğrencilerimizle birlikte bu öğrencilerimizin yatakhaneleri ve sınıfları ayrı. Öğrencilerimizin her şeyi buradan karşılanıyor" diye konuştu.

Öğrencilere Arapça dersi veren Suriyeli öğretmen Cabir Alali de iki yıl önce Suriye'den Çubuk'a geldiğini kaydederek, "Çocuklarımız Kur'an-ı Kerim öğrenmek için yatılı olarak eğitim görüyor. Kursumuzda 15 öğrencimiz var. Yeni başladık, çok iyi bir şey, çok mutlu olduk. Haftanın 5 gün burada eğitim görüyorlar, 2 günü de evde aileleriyle geçiriyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak:https://www.haberler.com/cubuk-ta-suriyeli-cocuklar-icin-ozel-sinif-acildi-7800802-haberi/

Kaynak:https://www.radikal.com.tr/ankara-haber/cubukta-suriyeli-cocuklar-icin-ozel-sinif-acildi-1456523/

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.